Mám sice vašeho předchůdce, ale třeba se vám budou hodit moje zkušenosti, viz:
Dunlop SC 1Dunlop SC 2Michelin CGZa mě na zadku jednoznačně nejlepší Pirelli Diablo (má ale nejmenší nájezd - za bezpečnost to ale stojí), proto jsem do ní šel znova.
Potom bych řekl Dunlop Scootsmart a nejhorší z těchto tří Michelin CG. Přesně asi dle tvrdosti směsi, čím měkčí směs, tím větší stabilita a menší nájezd.
Nájezdy:
Michelin CG: 10500
Pirelli diablo: 6200
Dunlop Scootsmart: 8800
aktuálně opět Pirelli Diablo: 5500 (ještě zbývá kupodivu necelá polovina vzrorku, asi jezdím pomalejc
)
Předek:
Michelin CG: 16800
Dunlop Scootsmart: 14300 (zatím ještě nazuta ale je KO)
Metzeler Feelfree: připravena na nazutí..
Do Pirelli Diablo na předek nejdu protože jsem na ní jel na stejném stroji a skůtr mi přišel šíleně líný do zatáček.
Co se týče ovladatelnosti na lepší mi přijde Dunlopka, skůtr jde nádherně do zatáček a sedí výborně. Na druhou stranu se hůř chová na podélných nerovnostech. Uvidím co Metzelerka.
Na závěr:
Mý zkušenosti vychází i s poměrně velkým poměrem rychlejšího/sportovnějšího jezdění. Pokud takto stroj trápit nehodláte
a jezdíte jen kochačky, tak s žádnou neuděláte krok vedle - tam bych se asi řídil dle výdrže.
Pokud chcete skůtr potáhnout a jezdíte za každýho počasí (jako já - krom zimy), zvažoval bych silně měkčtí gumu..