od majkycz » 06 črc 2021, 09:49
Zdravím všechny vespolek.
Před měsícem jsem zakoupil Beverly 350 (2014 ABS/ASR) postupně vyměnil olej, vzduchový filtr, svíčku, vyčistil škrtící klapku, ale problém přetrvává.
Problémem je, že čas od času když chci přidat plyn, tak skútr se začne dusit až chcípne. Ale ihned po nastartování je vše v pohodě. Dělává to spíš když někde déle stojím, asi 2x se mi to stalo, když jsem jel nějakou rovinku pod plným plynem a pak ubral, že to bylo i za jízdy. Ale opět po nastartování žádný problém. Diagnostika nic neukazuje, skútr občas střílí do výfuku, stará svíčka byla poměrně černá a ukazovala na bohatší směs, spotřeba se mi zdá trochu vyšší, než udávaná nebo naměřená ostatními (cca. 4,2-4,35l/100km - dle dopočítávání skrze sprintmonitor.de).
Mám za to, že je prostě bohatá směs (ať už někam jde víc benzínu nebo málo vzduchu), ale nenapadá mě, na co se zaměřit. Když to není karburátor, tak vstřik má info z řídící jednotky.
Kolega mi zaslal k přečtení stranu 50-55 tohoto tématu, kde jste řešili stahovačky na palivové hadici, ale to bylo údajně u starších skútrů a v tomto roce by již problém měl být vyřešen.
Nesetkal se někdo s něčím podobným? Díky za každou radu!