Právě jsem se zaregistroval a jen zkusil, jestli někdo řeší či vlastní Peugeota. Je jich asi dost málo protože nějaká diskuze o nich je velmi slaboučká...ale k věci, na podzim jsem přemýšlel jak se laciněji dopravovat do práce (cca 50 km) než autem a má volba padla na scoota. Vzhledem ke vzdálenosti jsem od počátku počítal s min. kubatúrou 250cmm, prolítal jsem mraky stránek s inzeráty (nechtěl jsem nového, na začátek jsem chtěl zkusit nějakou ojetinu a pak se třeba uvidí)...nakonec jsem si koupil Peugeota Geopolise 400. Je to moc pěkný kousek, štíhlý a rychlý a v Praze těm nešťastníkům v autech na světlech nebo v kolonách ukazuji jen záda. Moc mě to chytlo a přerušení ježdění teď těžko prožívám. Koupil jsem ho totiž na začátku listopadu
.
Ale k tématu, myslím, že Peugeotem nikdo neudělá chybu, v zatáčkách vcelku dobře drží a na dobré cestě jsem ji pokládal tak, že házela jiskry od stojanu. Síly má dost a spotřeba se pohybuje okolo 4l, štít dobře chrání před větrem, což je vzhledem k rannímu dojíždění v chladných ránách velmi příjemné. Je ale fakt, že od koupi jsem stihl najet jen 4 tisíce km (ale zase za necelé 3 týdny). Motor je opravdu asi nejsilnější stránkou stroje, protože jinak je to bakeliťák, ale moc pěknej. Další zkušenosti budu sdělovat po rozjetí nové sezóny...