Tak si to tady pročítám a zjišťuji, že i letos má Honda ČR problémy s distribuci. Dost se to tu řeší, tak Vám napíšu svoji zkušenost. Nechci brát všem zájemcům o koupi Forzy iluze brzkého dodání, jak jsem ale zjistil loni „Mají v tom pěkný bordel“.
Kupovat Forzu to chtělo ( a asi to tak pořad je) pevné nervy, trpělivost a štěstí. Objednal jsem ji v květnu, termín dodání byl stanoven na půlku července, ale dodána byla skoro 2 měsíce po termínu. Můžete volat na infolinku, obvolávat všechny dealerství, ale je Vám to stejně k ničemu, nikdo nic neví, tvrdí Vám „Nikdo nás neinformuje, nevíme žádné informace“ a každý střílí termíny podle svého odhadu (příští týden asi něco dojede, tak za měsíc, typuji v říjnu, apod), plus si k tomu vymysli další příběh (Italové mají volno, dodává se přednostně do jiných zemí atd.).
Měl jsem delší rozhovor s jedním majitelem pobočky a tem vysvětlil, jak to vlastně funguje (nefunguje). Říkal, že Honda ČR sekce moto, to jsou v podstatě cca 3 osoby co mají vše na starost. Sám říkal, že je to katastrofa, že má tolik objednávek i na jiné modely, ale Honda prostě nedodává, že by mohli prodávat hodně, ale nemají prostě co. Objednáme třeba 15ks Pcx a kdy je dostaneme nevíme. Dozvíme se to 5 dnů před dodaním, to nám volají, že jsou na překladišti, ale bude jich jenom 6 a ještě jiné barvy.
Taký jsem pochopil jsem, že v Hondě ČR neexistuje (nebo nefunguje) nějaký centrální registr objednávek zákazníků, aby se podle toho mohli naplánovat dodávky do ČR. Sám tomu nerozumím, protože když jsem ji v květnu objednával tak mě do nějaké aplikace Honda zapisovali, ale na konci srpna, když už byl velký tlak na dodání Forzy, tak Honda ČR obvolávala všechny dealerství, aby ji poslali informace, kolik vlastně lidí má zaplacenou zálohu a objednanou Forzu. (Toto nepochopím, jak to takhle může fungovat??)
Takže prostě kupovat Forzu, byla a asi pořád je loterie. Vše asi záleží na tom, jak se nějaký Antonio v Italii dobře vyspí
a kolik se rozhodne poslat do ČR motorek, aby trochu uspokojil malý český trh.
No a ta jejich infolinka? Když voláte nic neví a když píšete tak Vám odpoví klidně za 2 týdny. Příklad: Musel jsem 2x volat a 1x psát, aby mi po cca 2 měsících poslali ceník příslušenství na Forzu 300, protože na stránkách nebyl a stále není. Nevím, jakou zkušenost mají ostatní, ale Honda Česká republika je pro mě zklamáním.
-- 25 bře 2019, 11:45 --
Kdo má zájem, tak tady je ten ceník příslušenství. Obsah raději nekomentuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.