od RifleMan » 14 říj 2018, 19:39
Dobrého večera,
mám Forzu 125 (2017 key smart), od dubna najeto 6 tis. Jezdím převážně v Plzni (každý den do práce - jo i přes zimu plánuji s termodečkou), ale tu a tam (čti každý druhý víkend v létě) jedu na Šumavu nebo do Prahy navštívit rodiče atp. Na Šumavu s Forzou 125 se to celkem dá, spíš víc předjíždím, než jsme předjížděn. Taky tak vypadá styl jízdy - plný plyn celou dobu. Ovšem na nějaké bezpečnější předjíždění, nebo jízdu do kopce to není - moc to nejede. Do Prahy po dálnici už vůbec ne, jedu v pravém pruhu a předjedu akorát kamiony. Ručička 120 tacho, reálně tak 110-115.
Plánoval jsem koupit větší mašinu, nejprve byla v hledáčku NC 750x DCT, pak kvůli termodečce Honda Integra. Ovšem ta stojí 250k a čím dál víc přemýšlím, jestli to není příliš. Myslíte, že by "stačila" Forza 300 na občasný výlety na Šumavu bez trapného pocitu "teď tě předjedu kámo, ale za chvíli bude kopeček, kde pojedu 90 a zase mě dojedeš" nebo "předjedu vás raději ve vesnici, protože mimo vesnici se za vámi akorát udržím při plném plynu, ale na předjíždění to není".
300 stojí 150k s kufrem - což je další plus, podsedák a kufr pojme snad celý stavební materiál na stavbu menší vesničky. Plus ušetřím 100k, což není zanedbatelný.
Je tu někdo, kdo přecházel ze 125 na 300 a může říct nějaké postřehy?