Kymco Xciting 400i

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Kymco Xciting 400i

Příspěvekod duky5 » 07 črc 2017, 12:34

Hlavný problém vidím v tom, že ste závadu nezistili a zákazníkovi nepotvrdili!
Pritom stačil jeden člen fóra a jedna jazda.
Už to tu začalo vypadať že si zákazník vymýšľa.... Že vám tam nechce nechať skúter je jedna vec, druhá že testovaciu jazdu mohol mať servis dávno za sebou.
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod double-J » 07 črc 2017, 12:38

Testovacia jazda bola urobena v ramci servisu na standartnej zkusobnej trase a tam sa neprejavila (cca 2-5 km). Dohodli sme sa, ze ak nam skuter necha na testovanie, najazdime minimalne 20-30 km v roznych rezimoch a zaujmeme stanovisko. Kym sa tak nestane, plati stale stanovisko, "zavada sa neprajevila". Viacej k tomu asi nie je co povedat/napisat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod Badarala » 07 črc 2017, 12:42

Zákazník může být i trochu pitomý, může komunikovat emotivně, může být rozčilený, protivný, štouravý, probírat věci na foru...
Prodejce by to nikdy neměl brát osobně a vždy by měl zachovat maximální zdvořilost a klid. Nemusí se klanět, být servilní a lézt do zadku, ale neměl by do toho dovolit zapojit vlastní osobní rovinu... Ale dá se to kdykoli, kterýmkoli okamžikem změnit. Stačí říct něco jako: Omlouváme se, že máte potíže s naším strojem, uděláme, co je v našich silách, nalezneme řešení. A přestat se obhajovat - zákazník se uklidní, lidi na foru se uklidní a všechno půjde líp...
Badarala

750+

Reputace: 312
Skútr / moto: N-max / Suza
Tuning / úpravy: běžné doplňky pro každodenní užívání

Příspěvekod josuk » 07 črc 2017, 12:52

děkuji za uznání, jsem ale jen laik a videa natáčím jen v sebeobraně a k tomu na výšku.. ;-)
Jakube, myslím, že 20 km není třeba, i ty dva by stačily, vždyť já najel asi jeden..
Těch zvuků, co vychází od předního kola, kotoučů, tlumičů je o něco víc než u mě, ta vůle na kotoučích taky není (odhadem!) jen v desetinách mm. Tam něco bude. Mimochodem mě zadní ráfek a pneu hází na stojánku víc. 6671 má novou krásnou rovnou Continental.. Netočme se v kruhu. Já být prodejce ještě dneska naložím nějaký, klidně svůj vlastní, skútr na vlek, dovezu ho těch 50 km a dokud by to nebylo OK tak bych na tom pracoval..
Přece kdyby se 6671 stavil u znalce, zakalkuloval ušlý zisk a případné škody z toho, že se nedostal do práce... akorát Vám porostou náklady.. ;-)
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Příspěvekod double-J » 07 črc 2017, 13:06

josuk: mozna ano, mozna ne. Brzdy jsou v poradku a vzle je zamerna - na tvem skutru byla vzle eliminovana v souladu se "starym" postupem, novy nastavuje, ze takto to ma byt - 6671 jsem k tomu preposlal i vyjadreni dovozce/nemcu.
Znova a naposledy opakuji, ze nemam/e problem s resenim "pohupovani" jako reklamace, ale opetovne rikam, ze to neni resitelne v ramci hodiny, dvou...dne, jak jsme si jiz nekolikrat potvrdili. To, ze u nas skutr nikdy dele nezustal a ani nebyl k dispozici je taky fakt a s tim ja proste nic neudelam, kdybych sebevic chtel a bez toho se to odstranit neda. 6671 ma ode me i informaci o tom, co je treba k tomu, aby se to dalo reklamovat, ale porad se bavime o necem, co zatim nebylo ani diagnostikovane. Pokud vim, tak pri posledni navsteve (aktualizace SW, 28.6.) ani neprisla rec na to, ze by problem pretrvaval. Podotykam ze prehrani SW je plosne "opatreni" pro verzi Euro4 a neni nijak spojovano s diskutovanym problemem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod duky5 » 07 črc 2017, 13:13

"ale porad se bavime o necem, co zatim nebylo ani diagnostikovane"

No veď to je ten hlavný problém. Dôležité je uznanie chyby, resp závady... Ktoré ste neboli schopní doteraz urobiť ani po skúšobnej jazde.
Pritom člen fóra to overil na ešte kratšej trase... Asi stačí len chcieť.
Honda ADV350 Obrázek

duky5

1000+

Příspěvekod 6671 » 07 črc 2017, 13:36

Ac nead musim reagovat.Pri posledni navsteve jsem samozrejme na pohupovani upozornoval ale bylo mi vysvetleno ze chci od stroje vic nez mi muze nabidnout a jeste mi skrabli plast jak v jedne ruce zaroven drzi sroubovak i s klickem a ve druhe drzi notebook.Proste ta neduvera je dost velika uz od zacatku kdyz mi tvrdily ze kotouce vymenili.Dokonce to bylo i v predavacim protokolu.Jen proto ze jsem to radeji prekontroloval se ukazalo ze se toho nikdo ani nedotk.

-- 7. 7. 2017 13:49 --

Vazne toto vsechno pusobi velmi negativne a neduverive.Co by jste pane Jakube po takove zkusenosti udelal vy.Jen se to radeji snazim vyresit nez abych vypadal jako zakaznik kterej nema nic jineho na praci nez porad prudit a vymyslet si zavady.Byl bych a to mi verte stastnym majitelem kdybych nic takoveho nemusel resit.
6671

100+

Reputace: 17
Skútr / moto: Kymco xciting 400i ABS

Příspěvekod Winterwolf » 07 črc 2017, 13:49

Je velmi smutné když kupec ztratí důvěru v prodejce/servis,ale pokud jim nevěříš nebo máš pochybnosti tak jeď kamkoliv jinam do Kymco. Záruka ti platí a ušetříš si s tím hodně nervů.

Ačkoliv jak tak čtu tvoje příspěvky musíš být neskutečně klidný člověk :P
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod bacitracin » 07 črc 2017, 14:01

(OT) Nedavno som synovi kupil male stvorcove akvarko a ku tomu rybku do sacku. Akvarko som zobral najdrahsie co mali v danom rozmere. Pridem domov napustim akvarko hodim tam rybku a do hodiny mlaka na policke. Vyberiem rybku, suchnem ju spat do sacku a podme do predajne s tecucim akvarkom. Ukazal som im kde tecie. A v tom bomba: Musi to ist cez reklamaciu u dodavatela akvarka. Co?? Ano sandartny postup... Do mesiaca mate zalepene akvarko spat. No nech to vysvetlia tej rybke v sacku !!!
Ked sa zacali ludia v nakupnom centre obzerat ze kto to krici, slecna mi podala 22e do ruky a siel som inde kupit druhe akvarko.

Nemyslim ze toto je podobny pripad, len ked si kupim akvarko chcem aby rybka byvala vnom, preto tie emocie...
bacitracin

50+

Reputace: 5
Skútr / moto: Downtown 300i ABS
Tuning / úpravy: Malossi Multivar 2000

Příspěvekod srnka1010 » 07 črc 2017, 15:38

double-J,aby som upresnil vetu (A keci typu-to si sadne -by si už mohli odpustiť.),bola viac reakcia na foresterov príspevok a mnohé ďalšie,ktoré sa tu objavujú.Neklamme si,že to nikto nikdy nepovedal.Neriešim komunikáciu pri ktorej som nebol.Viem pochopiť aj to,že niektoré závady sú veľkým otáznikom a ťažko z kruhu von.Ale jedno musí uznať snáď každý,ak si kúpim trebars telku,nebudem na ňu čumet a čaka až sa obraz časom vyzrní.Chcem ju úžívať hneď na 100%,preto som za ňu zaplatil.
srnka1010

750+

Reputace: 163
Skútr / moto: Benelli TRK 502 X

Příspěvekod dreamer » 07 črc 2017, 17:57

Problem tejto (dez)informacnej doby je, ze kazdy kto ma v riti dieru sa vyjadruje uplne ku vsetkemu (mna nevynimajuc), bez odbornych znalosti, faktov, ci aspon osobnej skusenosti. Nie som fanusikom autorizovanych servisov a nechcem sa Jakuba zastavat, uz aj preto, ze nepoznam fakty, ale jedno je zrejme. Verejne tu vyjadril ochotu vec riesit a ak je pravda, ze servis nema skuter k dispozicii, tak co tu vsetci riesite? Kupujuci na jednej strane narieka, ale na druhej strane je to zrejme on, ktory nekona. A riesit reklamaciu na internetovom fore, prepacte, ale to mi pripada minimalne nezrele, dospely clovek to riesi tak ako sa to riesit ma, teda oficialnou cestou, ci uz s predajcom, alebo svojim pravnikom. A nazor, ze by mal predajca skocit do auta a nebodaj doniest kupujucemu svoj vlastny skuter... to ma pobavilo. To kde takto riesia, u ktorej znacky, alebo v ktorej krajine? Ani ked budes mat H-D za $30000, tak sa z teba ani v USA predajca neposerie, ked budes riesit nejake pohupovanie, ale bude od teba chciet aby si ho tam nechal na reklamaciu a maximalne ti ponukne nahradnu motorku na par dni. Toto tu mi uz pripada ako lyncovanie bez stipky sudnosti.
Honda NC750D Integra
Obrázek
Aprilia SR MAX 300
Obrázek
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
dreamer

250+

Reputace: 55
Skútr / moto: Honda NC750D Integra, Aprilia SR MAX 300

Příspěvekod duky5 » 07 črc 2017, 18:03

Máš v niečom pravdu. Ale zákazník spolupracuje, doniesol skúter a predajca urobil jazdu. Závada sa neprejavila.
Jazdu urobil aj člen fóra, závada sa prejavila.

Asi každý by s týmto problémom šiel na internet, keďze chalan nevie čo ďalej....

Lynčovanie bez štipky súdnosti? Trochu silné slová nie?
Honda ADV350 Obrázek

duky5

1000+

Příspěvekod 6671 » 07 črc 2017, 18:14

Vubec tu nejde o lincovani a debata by se prosim takto vyvijet nemela.Jen jse konstatoval svou zkusenost a mrzi me ze je to mozna volovina ktera trva neprimerene dlouho a mockrat jsem byl odrazen ze strany servisu.Tot vse.
6671

100+

Reputace: 17
Skútr / moto: Kymco xciting 400i ABS

Příspěvekod crhy » 07 črc 2017, 18:19

Prodejce prostě prodá skůtr a dál ho nic netrápí, takový ty kecy a omáčky okolo už bylo dost.
Normálně by jsem vzal právníka, ať si ten šmejd nabouchaj zpátky, vysolej prašule zpět (-10% za nějaké najeté kilometry) a basta.
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod dreamer » 07 črc 2017, 18:25

duky, nie, kazdy nie. Ak by som zavadu vedel demonstrovat a predajca by odmietol spolupracovat pri jej odstraneni, tak by som nesiel na internet, ale za pravnikom. Clen fora je kto, alebo co? Aku ma odbornu sposobilost? Pravny zastupca predajcu sa len pousmeje. Ak ma kupujuci padne obavy o svoju bezpecnost, alebo je presvedceny o vade a predajca nie je ochotny spolupracovat, tak to nema riesit s clenmi fora, ale ma sa snazit ziskat odborny posudok a ak sa vada potvrdi, ma ist s posudkom rovno za pravnikom. Nie riesit to na fore. To sa ale nestalo a kupujuci nie je ani ochotny skuter odovzdat predajcovi na reklamaciu, cize v tomto pripade nema predavajuci ako situaciu riesit.
Honda NC750D Integra
Obrázek
Aprilia SR MAX 300
Obrázek
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
dreamer

250+

Reputace: 55
Skútr / moto: Honda NC750D Integra, Aprilia SR MAX 300

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek