od Tom_1979 » 28 dub 2014, 13:36
Ahoj všichni,
chtěl bych si pořídit skútra na cestu do práce, neboť to ranní postávání s autem v kolonách mne už jaksi nabaví. Bydlím kousek za Prahou a pro cestu do práce využívám i D1.
O víkendu jsem navštívil předváděcí akci italský skútrů a byl jsem potěšen jejich chováním na silnici. Původně jsem byl rozhodnut právě pro Kymco K-XCT 300i ( zatím jsem ho nikde nenašel k vyzkoušení), ale právě na té akci mne zaujala Aprilia SR Max 300i. Očekával jsem "kostitřas", ale i přes výmoly to byla relativní pohoda a výborné tlumení. Navíc výborný přehled o dění před sebou díky vysokému a pohodlnému posezu. Takže k mému výběru přibyl další konkurent. Také jsem se svezl X10, která je náramně pohodlná a výkonná, ale už moc velká na proplétání se městem. Dále mne zaujala Vespa, která je krásně ovladatelná, ale pro sebe spíš hledám skútra "sportovního" vzhledu.
Je tu někdo, kdo by mohl napsat více zkušeností o K-XCT 300? SR Max je hodně chválen pro své pohodlí a ochranu před větrem, což beru jako velké plus. U K-XCT se mi zase libí větší výkon a digitální ukazatel rychlosti, který je přehlednější než analog u SR Max. Navíc jsem v recenzích četl, že pro vyšší (mám 183 cm) má K-XCT málo místa pro nohy a sedadlo není zrovna z nejpohodlnějších.
Jaký jiný skútr byste případně doporučili? Četl jsem zde o Hondě SH 300, která sice vypadá motorově dobře, pohodlná asi taky bude, ale ten vzhled se mi moc nelíbí.
Předem díky
Tom