Pravdou je, že v naší zemičce se servisům, resp. servisákům věřit moc nedá. Já jsem měl na mé YZ250F prohlídku ihned po zajetí 1mth, kdy se měnil olej, filtr a kontrolovala se vůle ventilů. Nechával jsem to dělat v Litoměřicích, kde je oficiální servisní zastoupení Yamahy a co se přístupu ke kontrole ventilů týče, tak mi pán velice jistě a klidně odpověděl, že tam jsou hrnečková zdvihátka, že se to v podstatě dělat nemusí, neboť to prostě nehne, ale slíbil mi, že to udělají. Po tom, co jsem si odvezl mašinu a kouknul na ventilové víko jsem zjistil, že je od prachu a tudíž nebylo sundáno a oni se na to prostě vy*rali. No ale na faktuře jsem to samozřejmě měl. Nyní se mi nevyplatí to vůbec dělat, protože vzhledem k tomu, že se jedná o závodní stroj, je to bez záruky už rovnou po koupi. Pouze Yamaha se k tomu v případě závodních strojů staví jako jediná tak, že první měsíc je stroj v záruční době. Takže pokud by se mi s tím něco během toho měsíce stalo, šlo by to za nimi. Nicméně musím dodat, že měl pán s těmi hrnečky pravdu, protože jsem je teď v 35mth kontroloval měrkou a nehlo se to.
Takže v mém případě servis neřeším, protože té motorce rozumím a vím jak na tom udělat úplně všechno a v případě výměny, kontroly nebo nastavení vím, že ta operace opravdu proběhla a proběhla s láskou