od forester » 22 led 2016, 12:44
double-J píše:Ano, netvrdim, ze mohly byt obute takto dlho, ale riesim to, ci fungovali, co je u pneumatik to hlavne. Co ja som mal doposud moznost vidiet, do 10tkm je strop
Výraz "fungovali" či "nefungovaliˇ u pneumatík asi nie ten správny.Na takú otázku by ti laik môhol odpovedať áno točili sa
Pnaumatika po najazdení xy km stráca pomaly svoje vlastnosti (životnosť) od 100% do 0% a je xy faktorov ako sa tá životnosť dá skrátiť alebo predĺžiť.Nejdem tu rozpisovať aké sú to.Je to idividuálne a nedá sa to poušalizovať,každý má iný jazdný štýl a iné pocity pri jazde.Niekto má bobky už len preto že padne pár kvapiek alebo sa teplota dostane na +5 a už na to nesadne lebo má obavu že spadne a iný zase jazdí a vie prispôsobiť jazdu konkrétnym podmienkam.A tak je to aj z pneumatikami, keď som si vedomí už nie najlepších vlastností prispôsobujem jazdu, neklopím a nejdem na brzdy do križovatiek.V mojom prípade turistickej jazdy pri dlhých trasách som sa nemusel moc obmedzovať ale keď som sa dostal do štádia keď som mal pocit že už to treba vymeniť tak sa aj stalo.Okrem jedného prípadu bola vždy hrúbka dezénu v zákonnej norme.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km