od bajza » 02 zář 2018, 14:09
Tak malé zhodnocení po 3 měsících a 7 000 km. Pokud někdo zvažuje koupi SW, na prvním místě pohodlí a cestování to je pro mne nejsilnější stránka SW, spotřeba na dlouhé vzdálenosti vyzkoušeno ve třech dnech na Slovensko, s denními tripy až 700 km denně. Při vyjížďkovém tempu po okreskách, jsem se dostal na cca 3,7l. běžnou jízdu dle zákonných limitů kolem 4 a dálničním tempem až skoro 4,5 litru. Proti Nexusu je sedlo mnohem pohodlnější a i po delší cestě je zadnice v lepším stavu. Ochrana proti počasí velmi slušná i se standardním plégem. Ochrana rukou tady byl na tom Nexus u chlup lepší díky integrovaným ochranám v přední kapotáži. Jinak pohodlí ve všech směrech, nohy se dají natáhnout, bederní opěrka v sedle mi vyhovuje. Zavazadla, pod sedlo se vejde hodně, místa je dost, stan,spacák a oblečení na 3 denní cestování dostačující. Na delší dobu už by se kufr hodil, ale ten zatím nemám. Výkon motoru necelých 29 kw mi zatím stačí, předjíždění bez potíží a při vyšších rychlostech má motor snahu stále zrychlovat ke 130 km/h i v kopcích. Na dálnici jsem ho rozjel až lehounce přes 150, ale v této rychlosti už cestování pohodlné příliš není, může to být nejen malými koly ale i kvalitou českých dálnic.Odpružení na běžných silnicích dobré, na nekvalitní či dlažbě (vyzkoušeno na Orlíku a dlažebních kostkách) je to už horší a člověk musí zvolnit. Brzdy také moc dobré a třeba proti Nexusu o dost lepší, systém CBS nejspíš pomůže z počátku méně zkušeným jezdcům. Servis krom oleje jsem nic neřešil. Náhradní díly běžný servis drahý není, oleje filtry atd v běžných cenách. Dražší je řemen a některé další díly. Ale to je celkem běžné u všech značkových strojů. Slabší stránky- manipulace na místě (250 kg) je znát a člověk musí přemýšlet jak parkuje, tlačit stroj je docela fuška, přední vidlice by mohla být lepší, občas se mi projevují vibrace a drobná nejistota v zatáčkách ale jen při agresivnější jízdě, menší kola o palec až dva větší by určitě pomohla. Jinak po všech stránkách super maxík a mohu jen doporučit všem, který zvažují koupi tohoto stroje.