od janon » 17 črc 2010, 13:38
ajfel: Nejsem fanda do motoru a take se v tom nechci hrabat, ale pokud veris, ze ti mechanici v tech servisech, tomu nejak zvlaste dobre rozumi, tak buh s tebou. Ja po zkusenostech v Hondackem servisu konkretne v Honda MCH Strasnice a ted Yamaha Vrbova, sem si uz zacal delat servis sam, nebo spise s pomoci kamaradu, kteri si tez servis delaji sami. A ten mytus, co se snazi znackove servisy vytvaret, ze je pece o moto, hrozna veda, kterou si nezvladnes udelat sam, je blbost. Ze nemas vybaveni, je taky vymluva. Na 95% bezneho servisu, ti staci normalni naradi. Jestli veris, ze tam pouzivaji nejake kouzelne tajne naradi, ktere nekde nesezenes, tak ver. Ja proste po letech (3) pochopil, ze namam na to, vyhazovat penize oknem za praci, kterou bud vubec neudelali a kdyz, tak lajdacky, ale zato kralovsky zaplacenou! Ja jsem se v tom, tez nechtel hrabat a radsi jsem to sveril "odbornikum", jak pises, ale za tu praci, co odvadi, bych jim nedal ani 50,-, natoz 450,-. Rikam, ja si tim prosel, dalsich plno lidi, si tim proslo a dalsi lide, si tim musi projit, ale never tomu, ze ve znackovem servisu dostava tvuj milacek, tu nejlepsi peci. Popravde jsem byl na zacatku, na tom uplne stejne jako ty, je jen otazkou, jak rychle vystrizlivis a budes sve vydelane penize, lepe a hlavne hospodarneji investovat. A zaverem a pod tihou mych zkusenosti, si velice vazne pohravam s myslenkou, ze pokud nekdy koupim nove moto, tak mozna i ozelim 2 letou zaruku, protoze sverit moto za statisice lemplum, se mi vazne nechce. Omlouvam se za OT, ale povazoval jsem za svou obcanskou povinost, se podelit s okolim, o me zkusenosti se servisy, pri precteni vyse zminenych prispevku.
S tim olejem, tu muzu s klidem rici, ze z tebe jen a pouze chteji vytahat penize.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)