od Balu » 20 srp 2008, 00:15
Já měl při zajíždění spořebu okolo 3,5-4 l. Ale moc jsem to nehonil, tak do těch 90-110 km/hod. Teď mám natočeno 9000 km a spotřeba je při jízdě 90-100 km/hod. okolo 3 l/100km, spíš pod, ale když ho mydlím a zejména po dálnici konstantně 120-140 km/hod. tak to vyleze ke 4 l/100 km. Taky je to samozřejmě hodně ovlivněnoi tím, zda jezdím víc po Praze nebo mimo ni. SHáčko jsem šetřil a netočil do cca 500 km, postupně jsem pak přidával a od 1000 km jsem jezdil naprosto normálně, jak jsem pořeboval. Teď mám nějaký problém, když se rozjíždím z volnoběhu, tak mi to ve skútru trochu zavibruje, jak se dostane do otáček a tahu. V servisu to hledali, ale nic nenašli, že mám čekat, až se to případně projeví nějakou závadou. A teď nejnovější, co se mi objevilo v Itálii, resp. co slyším, že když dojíždím např. na červenou a dostanu se do volnoběžných otáček a spojka se vypne, tak se mi ozývají zvuky, jako by se tam dole něco otíralo o něco, takové kovové zvuky, že se na mě i ohlíželi, co to přijíždí za plečku. S tím jsem zatím v servisu nebyl, vzhledem ke svému úrazu jsem mimo provoz, ale telefonovali jsme spolu a řekli mi, ať jedu dál. Fakt je, že to pořád jede, ale zvuk to příjemný není a hlavně tam předtím nebyl.
Honda Gold Wing GL 1800, 87 kW, černá perleť, r.v. 2006, spotřeba 5,5 l/100 km, Honda SH 300i, 20 kW, černá perleť, r.v. 2007, velké plexi, kufr Honda, spotřeba 3,3 l/100km.