Zdravím příznivce skútrů Honda SH a prosím o vaše názory,
Zvažuji koupi novějšího nebo nového skútru (momentálně mám SH 150). Volbu mám jasnou a to SH 300, ale přiznám se že mi v hlavě leží i nové Piaggio Beverly 300 IE, které je opravdu vyjímečně řemeslně zpracované. Beverly 300 IE je sice o cca 5 koní slabší než SH 300, ale fascinují mě tam následující věci: grandiózní úložné prostory ve srovnání s SHáčkama, pod sedlem je 2x více místa než u SH a díky nádrži mezi nohama předpokládám i nižší těžiště a lepší chování v zatáčkách, velké úložné prostory i pod řidítky, na pravém palci (vedle startéru) tlačítko MODE pro přepínání funkcí displeje na palubovce (možná má i palubní počítač - nevím), na levém palci zase tlačítko pro odemykání podsedlového prostoru (navíc osvětleného) - geniální, výklopný háček na zavazadlo.... no prostě nádhera.
Přiznám se, že požaduji maximální výkon a chci i tunit. Honda SH 300 má z mého pohledu jen tyto výhody: větší výkon, rovnou podlahu (avšak na úkor vyššího těžíště a malého podsedlového prostoru) a v zadu 16" kolo. Rozhodující jsou pro mě jízdní vlastnosti resp. podvozek a chování v zatáčkách avšak nemám příležitost se nikde svést a stroje porovnat.
SH 300i nebo Beverly 300ie ???