Gibsn píše:Ahoj Přátelé jedné stopy! Poprosil bych vás o radu. Jsem na 39 tisících kilometrech. Servisní intervaly dělám každých 3 tisíce km (olej + filtry) teď protože to bude 15 tisíc km od výměny řemene - děláno 24 tisících. O víkendu jsem rozebral variátor, změřil šuplérou rozteč řemene a změřil jsem 25mm. Dle servisky je již 0,5 mm po "smrti". Když sem ho prohlédl tak ale popraskaný není, nitě nekoukají a vypadá jako novej, až teda na zmíněnou rozteč. Je to Origo díl z Hondy z Let u Dobřichovic. Otázka zní, opravdu rozteč udává limit na výměnu, s ohlédnutím že je bez defektů??? Mám ho vyměnit, nebo ho tam ještě nechat a častěji kontrolovat? Jezdím sám, mám 90kg, jezdím plynule, žádný fofry ani styl start-stop, ani na plný kotel, prostě pohodičku 10 km do práce a 10 km z práce, s pár zastávkami.
Díky moc za rady Gibsn (Honza Kazil) Honda SH300i 2009
JardaB píše:Myslím, že problém měření šířky řemenu bude v tom, že návod k tomu bude asi hodně specifický ... ono to není změřit nejširší místo šuplerou. Viděl jsem jakýsi návod a tam se měřila vzdalenost dvou průsečiků ... roviny "hřbetu" řemene s rovinami obou dotykových šikmin. Líp to napsat neumím, měří se dva nefyzické body, které visí v luftě. Svalovat problém výsledku měření na vyrobce řemene, který "nedodržel" specifikaci výrobce skútru mi nepřipadá zcela košer.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků