Ahoj, já Winterwolfa chápu a dnešní cestu domů mu nezávidím. Přidám postřeh z nedávné návštěvy servisu. Mám Sháčko pouze 150 od roku 2008, do roku 2013 jsem najel cca 2.000 km za rok, celkem 10T km, potom jsem si koupil PCX jen jsem ho chtěl a žádný jiný důvod jsem neměl. SH 150 jsem se pokoušel cca 2-3 měsíce prodat, ale problém byl ŘP B (většiny zájemců) na 150 nestačí a kdo má A2-A, tak chce větší výkon – objem, takže SH 150 dělalo necelého 1,5 roku PCX 125 společnost v garáži. A potom šlo PCX z domu, prodalo se za necelé 2 týdny a Sháčko dál chřadlo osamocené v garáži, dnes je situace taková, že častěji jezdím na technickou než měním olej, jasně vím, že stárne a měl bych ho měnit co rok, ale po cca 500 km/r ... letos je asi rok změny, SHáčko již dostalo nové gumy (zadní jsem musel kvůli defektu) a velkou a drahou omlazovací kůru na „klinice“ Honda Jarov, takže mám zase stroj v 99% stavu. Od roku 2014 jsem najel na Sháčku necelých 3000 km, nejdelší výlet byl v létě 2017 do Pekelných dolů, jinak je to z hruba 5x za léto do Hronbachu, když mi něco chybí, což je cca 15km tam a zpět jedna cesta a potom jsme poslední 3r jezdili často, né denně já nebo manželka pro syna do školky a nyní do školy, což není ani 5km tam a zpět, takže 3 měsíce „težkého provozu“
(květen, červen a září), je to spolehlivý pracant
Souhrn za 11 let a cca 13.000 km přežila s druhou baterkou, kterou nevyndavám, pouze ji na jaře dobiju chytrou nabíječkou a jsem připraven na další náročnou sezónu a dalších 500 km... Se servisem jsem spokojený, cena byla vyšší
, ale jsem líny se v tom hrabat i když bych to dokázal, chybí mi pouze rázový utahovák jinak mám dílnu vybavenou, takže to bude asi muje lenost anebo si nechci dělat nepořádek v garáži
Závěr je takový, že Vy (kteří jste sami sobě servisem) na to máte své důvody a já mám zase důvod proč jsem to dal do Hondy na Jarov, jeden je ten, že jsem tam dojel (zadni pneu jsem již měl novou) z Jarova jsem se přesunul do kanclu tramvají, večer tramvají zpět na Jarov a "vynovenou" super letící Hondou Sh 150 domů
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...