od zbyňák » 20 úno 2019, 19:38
Tak včera jsem měl Silvouše u Dr.Valinů. Dostal nový řemen, válečky a vodítka. Myslím, že tady proběhl dotaz na šířku řemene. Nový je 26,5 mm. Ten co šel ven měl 25,9mm. Ujeto 24 500. Byl to druhý co jsem na 600-ti kilu měnil. Otáčky opět cca - 200/min dolů (stejně jako při minulé výměně). Při ustálené 110 km/h bylo 5500, nyní cca 5300. Při 120 bylo 6000 nyní cca 5750. Ještě by ten řemen určitě něco najel, ale když jsem kdysi zůstal kousek od Drážďan s přetrhnutým řemenem na X9 tak jsem si řekl, že budu dodržovat intervaly dané výrobcem a měním jak je předepsáno.
Co se týče válečků tak od koupě mám najeto cca 45000 km. Kolik měly před tím nevím, ale už se objevily velmi malé plošky tak šly ven. Když je pustím po šikmé hladké ploše tak se nevalí čistě, ale lehce (opravdu velmi lehce) jakoby poskakují. Na vodítkách bylo opotřebení mnohem znatelnější. Nevím zda-li je to trochu placebo, ale mám pocit, že při jízdě cca 50-60km jede skůtr čistěji, před výměnou válečků a vodítek jsem měl pocit že to trochu pocukává.
Jinak řemen originál Honda od PartsDepot za 2498,-- vč.poštovného. Válečky a vodítka už jsem kupoval loni tak nevím jaká je cena letos, nicméně to byly také originály Honda.
Zatím nechávám zimní HEIDENAU K66 M+S, ale jestli budou panovat dále takovéto teploty tak bude čas přezout na letní. Velká výhoda těch zimáků je, že ani při větším ojetí mi nevibrují řidítka při těch 40-50 km/h jako to mám třeba u Metzelerů FeelFree. Tam je to cca 3-4000 km bez vibrací a pak se opět vrátí.
Silverwing 600 - 120000 (80000). Spotřeba 4,57l.