Tak po týdnu vlastnictví SW T600 přináším své první zkušenosti.
Na co jsem si ještě nezvykl je hmotnost. Včera mi skutr málem spadl
Z garáže mám výjezd asi 6 metrů do kopečka po zámkovce, za branou pak parkovací plac s jemným štěrkem, mírně ve spádu. Vyjedu, zavřu bránu, shodim z hlavního stojanu a skutr mi začal přepadávat na stranu odemně. No a jak jsem zabral, levá noha mi na tom štěrku podklouzla a v podstatě jsem ho pomalu opřel kufrem o plot
Jo a taky výfukem o botu. Pěkně to hřálo, což by za chladnějšího počasí bylo fajn, ale takhle mi to jen vyrobilo další pracovní boty
Ale nic se nestalo, lehce šrábnutý kufr, žena mi pomohla skutr narovnat a jestli nás viděli sousedi, tak se určitě dobře pobavili
Spolujezdec stabilitě pak na křižovatkách taky nepřidá, protože sedí dost vysoko. Takže s tímhle zatím bojuju, bo i proto, že nejsem žádný Arnold
Další, ale řešitelná věc je chybějící 12V zásuvka.
No a tím asi výčet negativ končí a nastupují už samá pozitiva a sociální jistoty
Svezení je suprové, prostě gauč na dvou kolech. Co si ale užívám je zvuk. Nejhezčí je okolo 2 000 - 2 500 ot./min. to je parádní bublák. Zrychlení, ovladatelnost za jízdy, brzdy, pohodlí, možnost změnit polohu nohou (baví mě ten chopperposez s nohama dopředu), budíky super.
Mám za sebou dva 160 km výlety ve dvou, parádička, i ženě se sedí pohodlně opřené o opěrku na kufru. Jezdíme zatím hóóódně turisticky (jeli jsme max. 90 km/h a to vždy jen chvilinku takže účinnost plexi nemůžu zatím pořádně posoudit), zaprvé si na skutr teprve zvykám, zadruhé musím ženu odnaučit se bát jezdit na motorce, takže fakt piánko a moc neklopit a včera jsme jeli ještě s jedním skutrem 125 ccm takže s ohledem na něj a spotřeba? Krásných 3,8 l/100 km. Jasně, že na motorce se spotřeba neřeší, ale je fajn vědět, že i takový obsah motoru dokáže zajet s rozumnou spotřebou.
Co se mi ale poslední dobou děje a to i na Dylanu nebo na kole, že mě po nějaké době jízdy začne mravenčení v dlani pravé ruky, někdy to přejde i do pálení. To budu muset pořešit. Není to nic zásadního, ale kazí to jinak příjemný pocit z jízdy. Zatím koukám po nějakých pohodlných rukavicích, které by s tím snad mohly pomoct. Teď mě tak napadá vyzkoušet rukavice na kolo - mají na dlaních polstrování, ale na skutru se člověk tolik neopírá o řídítka jako na kole ... Nestává se to někomu z vás taky?
P.S. Zjišťoval jsem jak je to s výměnou RZ, chtěl jsem Libereckou. Nevyměňují. Nová pouze za poškozenou nabo ztracenou. Takže jsem z té původní udělal snowboard a projel se po zámkovce. Pak vyměnili
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.