Diskuze o skútrech nějvětších objemů.
11 kvě 2016, 07:29
Zdravím Vás, tak jsem včera zkoušel řízení, winga na centrálním stojanu, předek v luftě a když otáčím z jedný krajní polohy do druhý, tak přesně uprostřed je znát malý zadrhnutí, ale přijde mi, že to tak má být, je to spíš jakoby tam byla aretace. Je to přesně v přímým směru. Dneska jsem jel bez kufru, stále kmitá, ale je to míň. Kymca, jsem mohl pustit úplně a držel, tak Hondička přece musí taky.
Slunce v duši i nad náma, Jirka
11 kvě 2016, 08:12
Ujišťuji Tě, že u žádné motorky na světě aretace řidítek doopravdy není. Vyměň ložisko a nešpekuluj
11 kvě 2016, 09:09
Já jsem se s tím taky nikdy nesetkal, ale je to fakt v poloze, kdy jsou řídítka kolmý k ose stroje a cítíš jen lehonkej odpor (jako by tam byla kulička na pružince a důlek) a je to jen v tom bodě, při chodu z obou stran. Ložisko vyměním

.
Díky a čusík.
11 kvě 2016, 12:26
Vyměn ložiska a uvidíš ,že se to řízení zlepší.
Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
11 kvě 2016, 14:26
Aretace zadna! Zkontroluj (vymen) lozisko v rizeni.
11 kvě 2016, 15:27
Aretace? To je nesmysl. Je to ložisko na výměnu. Výměna nutná! Chod musí být hladký, plynulí a bez odporu či přechodu.
13 kvě 2016, 13:39
Díky klucí za rady, je mi to jasný, že mě ložiska neminou a pokud to bude obrat k lepšímu, jako že bude, není co řešit. Ještě mám dotaz, bo jsem to na žádný motorce tak neměl: pravý přepínač na řídítkách má zaslepenou díru, kde je normálně ovládání světel. Zapnuto, parkovačky a vyp. Vypadá to, že to tak má být, světlo mi svítí hned, jak zapnu zapalování a parkovačky zapnout nejdou....
Těď budu věnovat víkend lodičce (plachetnici) abych ji už mohl dát na vodu a pak nastane ten pravej relax. S větrem ve vlasech se přepravit k vodě, skočit do lodě a s větrem pokračovat. Tak to mám nastavený.
Přeji pěkný poježdění a zdravím.
Jirka
13 kvě 2016, 14:07
Nevím co máš za rok, ale u starších je klasický přepínač tma-parkovací-hlavní světla. U nových Wingů slouží práva strana na zapnutí varovných. Pokud tam nemáš nic, tak to jsem zatím neviděl.. Jinak popis zapnutí světel je normální automat. Má to tak mraky novějších strojů. Výrobci postupně opouštěli ten manuál. I když mě osobně sedí nejvíce. Varadero 2005 také svítí, jen otočíš klíčkem, ale problém je to jen ve chvíli, kdy se blíží konec života baterie

Loďka? Hezký plány na léto

ať ti vše klapne!
13 kvě 2016, 16:43
Novejsi rocniky (tusim, ze od 2004), nemaji na pravem prepinaci zadna tlacitka (tma, parkovacky, klopena), pouze zaslepku. Svetla se zapinaji auto po zapnuti zapalovani. SW vystrazna svetla nemaji.
13 kvě 2016, 21:30
Mal som sw 400 rok 2007 a bola tam tiež len záslepka.
Odoslané z SM-G800F pomocou Tapatalku
14 kvě 2016, 21:38
Díky za postřehy, je to můj případ. Mam rv 2004 s abs a pravej přepínač se záslepkou. Taky se mi to moc nelíbí, jsem ze starý školy a mám zafixováno startovat bez dalších spotřebičů. Vím, že světlo při startu zhasne, ale i tak. Zkoušel jsem jak rozsvítit parkovačky, ale žádnej fígl jsem nenašel. (Třeba nechat blinkr a zamknout řízeni) jako u některejch aut.
Zdravím Vás, Jirka.
14 kvě 2016, 22:18
To by se muselo udělat. Já mám třeba z bastlený varovný blinkry. Na palubce (budu ho presouvat na riditka) mám přepínač a ten, když sepnu a dám levý nebo pravý blinkr, tak se spustí všechny čtyři..
15 kvě 2016, 11:57
Ještě k té "aretaci" řídítek: měl jsem ložiska v háji na mé bývalé Kawě ZZ-R 1100, taky to začalo pocitem "kuličky v důlku", taky mi to ze začátku vrtalo hlavou, jestli to tak nemá být, ale postupem času (to už jsem mezitím zjistil, že ne, ale ještě jsem to nechával být), se to zhoršilo natolik, že už ta "aretace" uprostřed začala být docela výrazná a pro změnu směru jsem musel řídítky celkem dost cuknout a v malé rychlosti to bylo dost nebezpečné, protože za řídítky šla i celá motorka. Takže doporučuju s výměnou neotálet.
16 kvě 2016, 06:37
Tak já to zatím poznám jen při zvednutém kole a zarazilo mě, že to je v pozici, kdy jsou řídítka absolutně kolmo k ose stroje. Jak už jsem řekl výše, to neokecám, bude výměna.
Včera jsem byl v Litoměřicích na Tempu a konal se tam i motosraz při probíhajícícm autosalonu. Bylo k vidění hodně krásných kousků, ale skútr žádnej. Účast ale byla slabší než bývala na minulých srazech, o vystavovatelích ani nemluvím. Z oblasti moto ani jeden. V minulosti byly obsazeny spodní budovy motama a příslušenstvím. Letos to bylo prázdný.

Jirka
16 kvě 2016, 11:14
Juro buď rád, že ani jeden. Maxíci jsou ještě vzácnou skupinou na cestách. Stále budí pozornost. Časem to tak nebude, protože skútry všech kubatur si rychle získávají oblibu a své místo.