od Pes » 01 zář 2015, 11:22
Poradí někdo - mám 400-2007, když zapnu klíč zapalování, tak se rozsvítí potkávací světlo, to je ok, pak startuji a světlo po dobu startu zhasne, taky ok, ale jakmile motor naskočí, tak světlo zůstane nějakou chvíli zhasnuté, svítí jen ta malá parkovačka. Po nějaké chvíli, což je jak kdy 2 - 30 sekund se potkávací světlo opět rozsvítí a pak již je vše ok. Jen ta prodleva mezi nastartováním a opětovným rozsvícením je dlouhá. Dříve se světlo rozsvítilo prakticky ihned po nastartování, mám dojem, že při startování jen tzv. povadlo, ale ihned zase svítilo. Nyní je tam pauza. Zkoušel jsem dobít baterku - bez efektu, zkoušel jsem dát skútra na hl. stojan, nastartovat a přidat plyn, jestli to není v dobíjení - bez efektu. Prostě se světlo po chvíli samo rozsvítí, aniž by se se skútrem cokoliv dělalo, jako kdyby nějaké relé mělo pauzu. Jo, a když je ta pauza, tak nejde ani přepnout na dálkové, přepínač cvaká naprázdno, tma, žádná reakce, pouze jde světelné problikávání-výstražné. Má někdo s tímto zkušenost, proč vznikla taková pomlka svícení po nastartování? A jak o opravit. Prozatím zkusím ještě vyměnit žárovku, ale nevím, jestli to pomůže. Díky.