od janon » 16 zář 2014, 09:55
kolsa: Myslim, ze dotycny nemyslel doslova, ze neni obleceni potreba. Mas do jiste miry pravdu, ale jed se podivat do zemi skutrum zaslibenym ITA FRA atd. a pochopis, ze tam se obleceni na skutra moc neresi. Nerikam, ze je to spravne, ale praxe, kdy jezdis kratke pojizdky v ucpanem rozpalenem meste, te casem stejne dotlaci (vetsinu) do tricka to caste navlikani a svlikani, te casem omrzi teda alespon mne a holt podstupujes to riziko. Vrcholem ochrany je helma a i ta se napr, v Recku na nekterych ostrovech moc nenosi. Tam jsou vrcholem slunecni bryle. Druha vec je, ze v techto zemich je ohleduplnost ridicu uplne na jine urovni a jizda tam je mnohem bezpecnejsi. Tim ovsem neobhajuji nenoseni ochrannych prvku, ale z praxe vim, ze to tak je. Sam sem nekolikrat v lete v Pze, kdy byly paraky jezdil v sortkach a triku a to riziko proste podstupoval, parit se v bunde je proste v teplotach na slunci presahujicich 40°C je holy nesmysl at ma ta bunda sebelepsi hyper super membranu, tak ti proste bude horko at chces nebo ne. Jednoduse vsechno ma sve hranice a i toto. Kdyz jsem zacinal jezdit, taky jsem byl v tomto ohledu mnohem striktnejsi, ale zkusenost muj nazor zmenila, byt je to jiste riziko navic, ale to je vsude.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)