od dany01 » 11 lis 2015, 21:51
zdravim všetkých
kedže je tu debata o mne a bezomna , rad by som zareagoval....
neviem kde presne k tomu forester prišiel ,ale k výmyslom čo tu posplietal , musím zareagovať. / má potrebu , sa vyjadrovať k veciam , ktoré sa ho netýkajú/
ale k veci:
ano , mal som problém s "papaním" oleja , na čo som prišiel , tým že preventívne kontrolujem olej vo všetkom kde sa nachadza - auto, skuter, kosačka, atd.....
na cca 1000 km mi to zobralo cca 0,2 dcl, čo som samozrejme hlásil v Honde , na čo reagovali ako reagovali , a je pravdou že po čase mi zablombovali motor, aby odsledovali či si nevymýšlam.....
- po potvrdení toho, čo som im tvrdil , si mysleli že by mohla brať olej cez hlavu , tak chceli vymeniť guferá na ventiloch. Po zhodení hlavy ale zistili že je poškriabaný valec - sami tomu nechceli veriť / predsa Honda /, motor z SH 300 , ktorý sa vyrába roky - rokuce...
takže bol vymenený valec a kružky - /nie ako tu píše forester/ - ojnice, puzdra, prevložkovanie, GO motora - ten kto vie o čom je GO motora , vie čo sa mení a robí pri GO.
ešte k tým výmyslom - nežiadal som od nich ani výmenu , ani som to neutajoval - lebo je to tu popísané v starých príspevkoch, a to že ju predávam / prípadne si ju nechám/ , je len pre to že chcem ísť do niečoho iného a nie z dôvovu nespokojnosti.
Od vymeny týchto dvoch dielov som najazdil cca 10000 km a ani 1 mm oleja nechyba .
p.s. - je to len hypoteza , ale či nebol problém v tom , že sme tam pri 1. vymene /po 1000 km/ nedali olej do skutra určeny od Shelu : Advance AX 7 , ale dali mi tam Advance Ultra - čo je pre supersporty, a cestné moto..... hold - chcel som jej dať ešte lepší olej ako tam mal byť....
V servise vtedy tvrdili , že to tým nebude ale napriek tomu po vymene dali ten čo tam má byť AX 7, a je pokoj......
Janoc - motor bude OK , pokial kontrolka nesvieti , je mazany. v každom prípade si to mal hlásiť im a nie , si to meniť.
Zdar