od t.roder » 10 čer 2021, 18:23
Přátelé mohu trochu porovnávat. Měl jsem T maxe 08 a najel jsem s ní 30 000km a byl to skvělej skutr. perfektní podvozek a skvělé jízdní vlastnosti. Teď mám Forzu 750 (najeto 2000km) a budu se opakovat, ale T max byl sporťák a Forza cesťák. Stabilita Forzy v zatáčkách je lepší než u Maxe, automatem a možností ručního podřazování a různých modů je Forza podstatně rychlejší. I s batůžkem si dovolím předjíždět daleko bezpečněji a rychleji. Téma zrcátek je uplně v pohodě a nevidím v tom problém. Navíc kdo by měl problém. U nádržky brzdové kapaliny je závit a dájí se dát zrcátka i tam, ale podle mě zbytečnost. Vyčistit řetěz a namazat je záležitost na 45minut a to jsem si hrál. Doporučení od servisáka Hondy je čistit a mazat po ujetí 600-1000km, když pojedeš v dešti, tak co nejdřív. No a spotřeba...aktuálně 4,1 L/100km a to byla polovina cest z batůžkem. Nejnižší spotřebu jsem měl 3,6L při dodržování povolené rychlosti s batůžkem a třemi kufry. Display je kapitola sama pro sebe, někomu vyhovuje někomu ne. Mě to vyhovuje a čitelnost je vždy naprosto v pohodě. Chystam se jen vyzkoušet tmavé pozadí. CO mě chybí USB zásuvka někde u řidítek, je jen pod sedlem a kdybych potřeboval navigaci v mobilu tak potřebuješ nabijet.... Prý to bude v budoucnu jako příslušenství.....
Tom z Velbernu
Honda Forza 750
minulost:
Yamaha T Max ABS
minulost bylo Piaggio X9 500i.e