od valsidalxam » 11 dub 2023, 07:28
presne ten istý problém riešim. Už som si tu o tom dopisoval, mám nabehaných nejakých 6000 km, gumy už ten vzor všelijaký. Do letnej sezony ešte v pohode pobehám.
Prelom jun-jul cca 1500 km Rumunsko s partiou, ked sa vrátim dám pozrieť kamošovi, (extremnemu turistovi) na gumy, že kolko ešte tipuje kilometrov.
Prelom jul-august tiež Grecko , cca 3000km len presuny taže ked budú KO tak vymením pred cestou (cestné Pirelli Diablo, čo sa dávajú na Forzu už čakajú v pivnici ). Alebo plán B, že hodím navrch bagáže aspoň zadnú jak nejaký okolosvetový nomád a dám vymeniť v Grecku.Alebo pred cestou poguglim, či sa dajú kúpiť tam, nenesiem so sebou nič a Pirellky počkajú v pivnici dalšie dve sezony.
Aj tak sa bojím, čo spraví hlavne dialničný presun tam so stredom pneu. Nových, či starých. Takže takto, s výmenou v grécku by to bolo ideálne, dobiť to po dialnici a domov na nových .
PS: Kedy ideš to Grecko ? Ja štartujem z domu nedeľa 23/07/2023, čistá dialnica smer Budapest, Roske, Belehrad, Solun, Igoumentsa (trajekt na Korfu). Hotel, aj prílet familie mám od utorka. Ubytko po ceste dopredu neriešim, aby niečo zabukované nebolo na mňa príliš skoro (že ešte je deň, ja by som išiel a musím stáť, alebo naopak, už som KO, ale predpokladaný nocľah ešte 200 km predomnou ). Ale určite čím skôr k moru a radšej tam sa pomotať, keby to bolo prirýchlo.
Domov utorok 1/8/2023 mimo dialnic -Albansko, Montenegro, Bosna. Tam už čas nebude hrať rolu, ked aj do konca týždňa sa budem motať . Ale je aj možnosť, že budem potrebovať páliť domov čo najrýchlejšie, tak to by zas bola dialnica, čo by som bol nerád.
Tak ked tak náhodou by sme mohli dať aspoň časť cesty spolu. Dátum ja mám už nemenný.