od valsidalxam » 07 dub 2023, 00:29
Tak je pravda , dnes u nás nasnežilo. Ale pravda je aj to , že rok , kedy som v decembri aj vo februári niektoré dni výletoval ďaleko od domu , dokonca aj v blízkom zahraničí som ešte nemal. Že sa idem voziť, lebo je krásne, svieti slniečko, cesty sú suché a ja niekam idem , aj keď nemám prečo. Bývalo to až ID apríla.
A to boli také dni , že pod zimnou bundu len tričko, aby som sa nepotil.
O nejakom otepľovaní-neoteplovani ja ako v tejto veci amatér s inými v tejto veci amatermi veľmi nepolemizujem . Ale mozem spravit vynimku , tak sorry za OT. Pozor , nasledujuce riadky nebudu o ADV350 , komu to ublizuje prosim prestat citat.
Globálne čísla teplôt nemeriam , ani kubiky ľadu, čo pribudnú, alebo odbudnu niekde v Gronsku. Ale na vlastnej záhrade vidím, že na marhule môžme takmer každý rok zabudnúť, lebo kvitnú o mesiac skôr ako v detstve, takže takmer vždy ich ešte stihne prekvapiť a spalit jednodňový mráz . A že posledné leto som mal namiesto zeleného trávnika žltý s machulami úplne holými ( trávu zo zásady nepolejem, voda je pre veci čo zjem).
Čisto egoisticky mi to vyhovuje. Žiť v mediteránskej klíme bol vždy môj sen. Či nás to dobehne inak uvidíme, ale neriešim , lebo ja to nevyriešim. Odpad triedim priam maniakalne od detstva ( ešte ani palička od nanuku u mňa nejde do komunalu, ale do kompostu ) bez toho , aby mi to niekto príkazoval, alebo ma za to odmeňoval. Na bicykli síce najazdím, ale vsetky moje dopravné prostriedky sú najmenšie ako môžu byť pre môj spôsob využívania so spotrebami do 4 litrov.
A viem , že asi to naša generácia už nejako doklepe, keď nedôjde k nejakému radikalnejsiemu zlomu. Ale mam rad svoje deti a vnuka , ktorých poznám, aj ich ďalšie deti ktoré už možno nespoznam.
Som si vedomý, čo tu teraz za ten závan Gretizmu asi dostanem. Viem na akom fóre som. Ale som veľký chlapec , od písmeniek na internete na moju adresu ma ešte nič nebolelo , ani som z nich nebol v depresii.