dnes som si pozrel, kolko presne premeriava ten náš rýchlomer (teda konkretne môj ) . Nahodil som mobil do držiaku, spustil Sygic a vyšli mi nádherne okrúhle čísla. Ked chcem ísť skutočných okreskových povolených 90 km/h, tak musí byť na displeji rovných 100.
Ked chcem ísť dialničnou rýchlosťou 130 km/h, tak motorka ukazuje 145. Takže premerovanie o 10 , respektíve 15 kilometrov. Ako dosť masaker, ale jak paradne okruhle čísla to sú, normálne vymakané (veľa smajlíkov ).
Skúsil som aj konečne vidieť aj tie spotreby do 3,5 l. Ako dá sa to, ked idem s teplým motorom rýchlosťami 70 až 90 km/h (takže 60 až 80 skutočných), tak mi ukazovalo 3,4.
No a potom sa človek pustí hore Jahodnou čo to dá (kto na superšporte si môže povedať, že tam ide naplno, to len my, skútristi dokážeme
) a hned je tam 4+. Ale ja som aj na PCXke jazdil okolo 3,5, takže pohodka
Inak sezonka začala, na pumpe v Jaklovciach som napočítal cez 25 motoriek (a to som bol tesne poobede, cestou domov som nestíhal dvíhať ľavačku, aké peletony sa tam cez Jahodnú valili od Košíc ). U Pytliaka sa určite vyjedol celý kotol držkovej a vypil sud kofoly.
Teplomer na motorke ukazoval 19 stupňov. Na myčke vywapkované posledné zvyšky zimných slaných posypov, doma v garaži odinštalované slonie uši z riadidiel. Tak ešte vytlačiť moju fotku, nalepiť žene do kuchyne, nech nezabudne ako vyzerám a intenzívny sponzoring ropných spoločností môže začať.