od valsidalxam » 04 bře 2023, 16:19
teraz na mňa vyskočilo video na nový Voge skuter. Akože ok, takto na obrázkoch nevyzerá zle (ako ani už takmer žiadna čínska motorka, to si priznať musí každý, to už nie sú adamotá a keewaie). Dizajnovo trochu skopčená kombinácia BMW skutrov a staršieho Piaggia X10. Názvovo Aprilka a Yamaha (volá sa to VOGE SR4 MAX 350)
Samozrejme hmotnosť vyššia ako u značkových 350kových skutrov, displej lepší ako u značkových skutrov. Výkon rovnaký.
Ale cena nabitá oproti ADVčke nabitá o 10 000 czk. Už sa s tým ani nepáru tí číňania, už sami seba berú ich marketéri ako rovnocenných. Zrejme na ich 1 a pol miliardovom trhu tomu tak už je, tu sa spoliehajú, že to pretlačia cez investície do viditelnosti, a reklám všeho druhu. Všade vyskakujú ich obrázky a odporúčanai všelijakých Sršňov. Teoreticky som si aj ja teraz dopozeral ich video a píšem tu o tom. Pred pár rokmi by som to ani nerozklikol. Asi to už fakt začína byť ako u mobilov. Xiaomi normálny mobil s normálnimi parametrami a normálne vysokou cenou.
PS: neviem , či som to nemal dať do sekcie o činskych skutroch, ak hej tak sorry za OT. Ale ked ja všetko porovnávam s mojim ADVčkom.
No a sám som zvedavý, ked za nejakých pár rokov by som kupoval nový skuter (alebo auto ), tak či už fakt budem do porovnávania hádzať normálne aj číňanov. Tak ako to robím u mobilov