vikino píše:Ten odkaz na YT video som sem dal ako dobry tip pre niekoho, kto padaci ram vyuzije. Vyuzije to napr. clovek, ktory nejazdi len asfalt, ale vybehne aj na polnu cestu a tam moze napr natrafit na kusok mazlaveho blata a ani sa nenazda a uz je skuter polozeny... myslim, ze takyto padaci ramik toho dokaze zachranit dost. Pozeral som na YT je tych videi viac a aj tych druhov tych ramov je viac. Pozeral som aj ALI a u jedneho bola uvedena vaha 4kg. Myslim, ze nic hrozne to nie je. Nikomu nic nevnucujem a myslim, ze ani nikto tu sa nesnazi vnucovat svoj nazor na vec. Kazdy si urobi vsetko tak ako chce sam... a ja sa nenahnevam na nikoho, ak si ten ram neda na adv 350
ak sa mu zda, ze uz by to bolo pre 330ccm vela. . .
PS: ak by som mal nad tym uvazovat ja, tak viac z dovodu pohodlia pre nohy, ako ochrany pri pripadnom pade, kedze offroad nejazdim.
však práve, že ja mimo cesty zbehnem, aj sa mi to na skutri páči. Ale aj ked by som to vyskúšal a v ničom ma to neobmedzovalo tak mám smolu. Miesta v garáži mám totiž tak na tesno, že keby som z nej chcel nadalej vychádzať rovnako ako doteraz okolo auta bez toho, aby som s ním hýbal, tak by som asi kvôli rámu musel vymeniť Yarisku za Aigo
.
Nohy nejako nemám potrebu dávať ani na šikmé nášľapy. Možno zmením názor ked sa oteplí, kedže ma čakajú na moje pomery dlhšie výlety s veľkými dennými nájazdami (Praha aj Rumunsko )- Forester so svojimi Portugalskami sa práve pousmial popod fúz
-- 21 led 2023, 12:02 --
vikino píše:Rudo, parada! Takze ty by si mohol mat skuter obohnany dokola trubkami o vahe aj 30 kg a ziadny rozdiel by si nepoznal..
Práve kvôli takýmto fotkám milujem skutre. Trochu aj kvôli automatu, ale hlavne kvôli tejto možnosti využitia motorky "ala mulica "
-- 21 led 2023, 12:12 --
keto píše:Já až tak pár kg neřeším kvůli dynamice, ale kvůli nosnosti, já ani žena nepatříme k anorektikům a když si nabalíme kufr pod sedlem, zadní kufr a brašnu mezi nohy, tak už jisto jistě atakujeme maximální nosnost a tak mi přijde nerozumné ještě přidávat další kilogramy.
So mnou chvalabohu, aj žiaľbohu žena nejazdí. Vraj kým nemáme zaopatrené všetky deti tak nech si jazdím pre istotu sám. Takže ešte minimálne 10 rokov nemusím riešiť nejaké presahy maximálnej prípustnej hmotnosti skutra.
Ale ked som si kupoval letnú bundu, tak mi dokonale padlo XL-ko. Mne sa ale brutalne páčil model, ktorý mali len L-ko. Povolil som bočné pásiky na maximum, predavač, že ok môže byť. Ja som cítil, že nie až tak celkom, ale naschvál som ju zobral, nech mám o motiváciu viac dodržať novoročné predsavzatia
.