berka píše:Podle informací které mám, ADV bez zákazníka již objednat nejde. Každý prodejce musel zastoupení spolu s objednávkou dodat pro jakého konkrétního zákazníka to objednává. Co kus to jméno. Je to novinka z teď již loňského podzimu. Může se stát, že někdo odmítne již objednané moto a tak obvolají další v pořadí. To se mi stalo cca. v listopadu, ale to jsem s díky odmítl. Nebyla to požadovaná barva, navíc bych měl moto registrované v roce 2022, ale začal bych ji používat až v roce 2023.
To odmietnutie v listopadu bolo ale velkou chybou. Stačilo iba čítať tu vlákno a hneď by si bol v obraze aká je situácia z ADV. Forzu som kupoval tiež v listopadu r. 2018 lebo už vtedy bol problém a neboli volne k dostaniu a na jar to bolo logicky ešte horšie. Áno, sere to človeka že ide zima a nebudeš sa môcť hneď voziť ale tých pár mesiacov prejde rýchlo a hrialo by ťa že to voňavé ADV čaká v garáži a z prvým jarným oteplením môžeš hneď vyraziť na zábeh.
Ďalší aspekt tvojho odmietnutia a neprevzatia ADV u dealera v termíne môže mať za následok posunutie až pod čiaru nasledujúcich čakatelov v poradovníku za ťebou.To záleží aký bol naladení (nasraný) tvoj predajca ale kludne ti to z trucu môže spraviť. Všetci ho prosia možno uplácajú a ty to netakticky odmietneš. Opisoval som to podrobne začiatkom oktúbra aká je situácia ale nikto mi nejak neveril. Teraz z novým cenníkom 23 sa môžeme pripraviť aj na cenové navýšenie, čo tiež človeka nepoteší. Môj skromný odhad 200-300€. Doba je pohnutá a lepšie už je minulosťou. Bohu žial.
Aby som ťa ukludnil že nie si sám, tak tu je malý výňatok citácii z FB skupiny ADV.Čakatel z Nemecka:
Dnes som dostal dátum dodania. Podľa predajcu som jeden z mála, ktorí ho tento rok dostanú. Objednajte si október minulý rok termín dodania tento rok jún
Z Británie:
9 mesiacov pre mňa a stále čakám.
Zo Španielska:
Som v 7 mesiacoch čakania
UK:
Po 6 mesiacoch čakania bola prvá jazda naozaj pekná
Maďarsko:
Objednal som si to viac ako 7 mesiacov ego a stále čakám, kým to príde.