tak to ja mám s mechanikmi takto. Ja som nejako nijakých nikdy nepotreboval. Nepočítam roky 90-te , kedy sme staré štvorvalcové 300 kilové štvorkarburátorové opachy rozťahovali ako autá a furt sa v tom vrtali (a to nie som nijaký bývalý, ani aktuálny mechanik ),
Teda isto nie takých, ktorí by potrebovali k svojej práci slovo diagnostika a podobne. Ten olej u vozidiel v záruke si dám meniť u predajcu, potom si ho vymením sám. Aj všetko spotrebné (v najhoršom za pomoci YT).
Platí jak u skutrov, tak u áut. Ešte som nemal poruchu. Bude zrejme mojim šťastím , skombinovaným nákupmi u japoncov, ktorí ma fakt ešte nesklamali. Všetko ako kúpim, tak predám. A to som mal autá všelijakých ročníkov , ale vždy je to atmosferický 4 valec s rozvodovou reťazou, s objemom motora väčším, ako je zvyklé u malých lacných benziniakov (Micra93, Ignis 03, City I 07, City II 09, Yaris 16)
ADV ešte dve výmeny u predajcu- kým je v záruke (poprosím nevešať sem informácie, ako to kvôli záruke nie je zákonom prikázané, čítal som to, nezaujíma ma, dva roky to skrátka do servisu odvlečiem). Aktuálne auto musím (áno, musím, kedže by mi padla záruka, nepredpísaná zákonom, ktorú si v Toyote podmieňujú každoročné predlženie na baterku a hybridný pohon). Stojí to 30 €, tak už im dám aj spraviť komplet servis, , je to drahšie asi o 30 € oproti garážistovi a 70, keby som si to spravil sám. Vráti sa mi to na tom, že mi vyčistia a vyvoňajú klímu za 15 € , čo garážista spraví za 50 a ja nijako.
Uvidíme , ako budem riešiť väčšie servisy u ADV, kedže sa ju tiež chystám mať asi kým budem vládať prehodiť cez ňu nohu.. Remene a tak. Najskôr poprosím kolegu, starého motorkára, ktorý nemá problém s takými vecami. Nezvyšujú sa mu šrubky ked skončí ako mne, rieši aj také veci ako správny moment a tak.
A ked by došlo k situácii, že ku Honde budem potrebovať nejaké špeci veci, alebo znalosti (lebo sa niečo rozsvieti, alebo niekde zastane sama od seba ) tak to budem fakt naštvatý a sklamaný. A odtlačím to niekam do škarpy (samozrejme preháňam, zavesím to okamžite na Bazos a kúpim si čínu, ked už to bude jedno