Honda adv 350

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Honda adv 350

Příspěvekod LadaM » 13 led 2025, 12:30

Jenom abys nenarušil záměr Hondy na životnost a ekologický dopad, když to takhle tuníš. Počítám, že životnost těch svodů je spočítána podle životnosti bio kompostovatelné kapotáže, sedla z kukuřičné pěny a sojové izolace kabeláže tak, aby po tom skútru zůstala jenom hromádka hlíny obohacená o stopové prvky a vitamíny. :mrgreen:
LadaM

250+

Reputace: 54
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Příspěvekod valsidalxam » 13 led 2025, 14:37

no musím.
Ten výfuk a hlavný stojan vyzerajú fakt jak z nejakej kývajdy v nálezovom stave, ktorej kombinácia bývalého chromu a bordo odtieňov na niekoho vykuklo z kopy sena nejakej zabudnutej šopy.

Ohľadne výfuku ked poriešim ten zvod , tak snád bude pokoj (dúfam, že ten pán Igor zo Slovinska nesklame a tie jeho kozmické vyfukoidné materiály za nehorázne sumy skutra prežijú.
A hlavný stojan na jar pôjde zas dolu. Moje homemade očistenie a strieknutie Hamerajtom nepomohlo, je to zas červené jak Inčučunov nos bude musieť ísť do pieskovačky a dostane nejaké viacvrstvové striekanie nie sprejom.
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod aldav » 13 led 2025, 22:23

adacarp píše:Jinak info ohledně deflektoru,už je máme aj v ČR,dnes mi volali že je mám připravené k vyzvednutí.

v konfiguratoru se ale objednat nedaji :roll:
aldav

500+

Reputace: 95
Skútr / moto: už jen ADV 350/2022/21.000 km
Tuning / úpravy: Rychlé pruhy

Příspěvekod vabo64 » 13 led 2025, 22:28

...jde objednat přes Motocity Plzeň, objednací lhůta asi 6 dní

Odesláno z mého M2102J20SG pomocí Tapatalk
vabo64

10+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda PCX, Kawasaki ER 6 N

Příspěvekod adacarp » 14 led 2025, 20:26

aldav,dojdi do jakékoli Hondy v ČR a oni to objednají,v katalogu 2025 to mají
adacarp

500+

Reputace: 66
Skútr / moto: Honda forza 300

Příspěvekod Endy1 » 15 led 2025, 08:21

Díky za informaci, já jsem objednal včera v Plzni, až mi to přijde, dám vědět. Vím, že to je dost peněz za trochu plastu, ale po zkušenosti s jízdou v zimě doufám, že to bude k užitku. Zdravím všechny příznivce ADV a přeju hezký den. :D
Endy1

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Integra

Příspěvekod valsidalxam » 15 led 2025, 17:59

Pánové, mám nejaké otázky čo sa týka filtrov.
Dostal som pod stromček oba, kúpené z Hondy, aj vzduchový , aj olejový.

Teraz som ale mal možnosť nakúpiť za bagatel zásobu na pár rokov, že to hodím to do pivnice na policu a mám dlho pokoj.

Ohľadne olejových. Majú všelijaké označenia, Mahle OC575, Hiflo 951 aj Hiflo 204. Ked hodím do gugla, tak mi o všetkých vyhodí, že sú ok aj pre SH a Forzu 300. Takže aj pre naše 350, tak?
Prípadne je nejaký rozdiel ohľadne olejových filtrov, je ten za dvojnásobnú cenu kupovaný v krabičke s nápisom HONDA v niečom lepší?

A ešte ku vzducháčom. Originál v Honde kupovaný má z jednej strany skladaný papier a z druhej kovové sito. Dostal som dva dalšie. Tvar plastu samozrejme rovnaký, takže ok. Jeden je tak isto kombo papier-kov, druhý má z oboch strán papier. Asi by už 350 ka mala mať z vnútornej strany kov, mohla by nejaký urvatý kus papiera teoreticky nasať, či?
valsidalxam

500+

Příspěvekod jozfab » 15 led 2025, 18:08

Hiflo HF 204 mam nahodeny uz treti. Vzduchove som kupoval minuly rok v lete vo Svite za 16+€. Inak vsetko na 350 uz maju aj v filtreaoleje.sk
Vhodne neoriginalne filtre na 350-ky tu: https://www.hiflofiltro.com/catalogue/model/331
jozfab

100+

Reputace: 13
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod valsidalxam » 15 led 2025, 18:27

Ok, podľa tvojho odkazu je to v poriadku. Mám presne tie, 1 x Hiflo 204 a 2 x Hiflo 951. Plus jedno to Mahle, vyzerá rovnako.
Na pár rokov dopredu vystaráno, zásoby jak v malom Honda servise (5 olejových, tri vzduchové (ak použijem aj ten papier-papier), 6 litrov oleja, original Hondácke valčeky aj vodítka (budúci rok asi bude podľa km čas na výmenu).

Remeň meníte skôr ako tých 24 000? (ten som v balíčku nedostal :D )
valsidalxam

500+

Příspěvekod adacarp » 15 led 2025, 18:59

Řemen dřív ne,pan Honda tam má dostatečnou rezervu,mé zkušenosti Honda sh125,Forza 300,adv350 všechny jsem měnil na 30tis a dali by aj víc,ale všechny stroje to měli najeto během tří let,protože aj řemen stárne,tak když najedeš příklad 10tis za 6let tak řemen bude na výměnu taky,nebude sice sjetý ale popraskaný.Vždy když čistím vario tak ho kontroluji a sjetý nebyl ani na těch 30tis,ale už se objevovali praskliny proto jsem dával nový.
adacarp

500+

Příspěvekod valsidalxam » 15 led 2025, 20:09

inak ohľadne olejov som si všimol jednu vec. Ak si človek zadá olej pre ADV 350 do Scootlandu, odkiaľ čo počúvam veľa ľudí objednáva veci , tak ako prvé , odporúčané volby vyhodí oleje (Motul, Repsol, Castrol ) , ktoré majú JASO MA2. Až uplne hlbšie sa musí človek preklikať ku nejakým olejom s MB.

V knižke máme písanú špecifikáciu oleja 10W30 JASO MB. Aj čo kupujem v K-Mote , fľašu s nápisom HONDA, tak to je MB. Takže teoreticky zo Scootlandu odporúčajú nie úlne presne čo by mali? Alebo je to jedno?

Ked som sa bavil s chalanmi, čo to kus chápu, tak mi hovorili, že ak je predpísaný olej MA, tak sa nesmie nahradiť olejom MB. Lebo že by preklzovala spojka. Ten ide len a len do skutrov (takže asi do variatorov, tvar plastov kapotáže a prišrubovaný kufor vzadu ten olej určite nerozlišuje :D.
Ale že naopak, do skutra sa motorkový MA2 naliať môže, maximálne že to začne nebadane viac žrať, ale že uplne nemerateľne.
Z toho mi vychádza, že je ten MB šmyklavejší?
Alebo inak položená otázka, ak by vám niekto ponúkol 10W30 MA2 zadarmo, alebo za dve plzne, tak by ste to do ADVčky naliali?
valsidalxam

500+

Příspěvekod goes » 15 led 2025, 21:10

ja asi nikdy nepochopim tuto formu setreni. koupim si skutr za 150000 a pak resim usporu 50 kc na klicove veci pro zivotnost motoru.

toliko k tomu zda bych to vzal zadarmo. ne nevzal. nevidim duvod.
ex Honda CB1000R, ex Piaggio MP3 500 LT Sport, ex Honda Forza 300, ex Kawasaki Versys 1000 SE GT, ex Honda Forza 300 atd :)
goes

1000+

Reputace: 75
Skútr / moto: Honda X-ADV 2022 :)

Příspěvekod adacarp » 15 led 2025, 21:12

Položím ti taky otázku,a pokud ti potom začne žrát olej nebo se něco stane z motorem,odpovíš si jak??Vím co píšu,měl jsem problém ten samý u první forzy,v servisu mi dali olej MA2,po čase jsem našel úlomek kovu v oleji a motor žral 2deci na 1000km.Já už odpověď na otázku znám,a ty???Tím neříkám že zato ten olej mohl,ale???

-- 15 led 2025, 20:21 --

Ako sa vás hovorí,nevymýšlaj kokotiny.
adacarp

500+

Příspěvekod valsidalxam » 15 led 2025, 22:55

Ako som písal, olej ktorý kupujem má na flaške nápis Honda a písmenká v názve presne ako knižka pýta.
Len ma prekvapil ten Scootland, hrajú to na dosť veľkých profíkov, samé profi otázky , na nich profi odpovede, edukačné videjká , a ked tam zadám olej do ADV 350, navrhne mi to MA2.

https://www.scootland.cz/zbozi/repsol-o ... -hmeoc-1l/

Takže pane Goes, ako vidíš o úsporu nejde, cena je podobná tomu z Hondy (17€ liter ), s poštovným , ktoré v Honde okolo ktorej chodím neplatím už celkom rovnaká.
To len ty máš nejakú úchylku poľovať po ľudoch a odhalovať ich tajné úmysly skrbliť. Či si niekto dovolí spomenúť cenu ktoréhokolvek dielu, nedajbože slovíčko o spotrebe, hned sa vyrútiš spoza rohu a máš potrebu zas a znovu dať svetu najavo hrúbku svojej šrajtofle a vysvetlovať ako o cenu ničoho vôbec nejde. Uprimne gratulujem, ale už sa zmier s tým, že každý to tak nemá a nájdu sa aj ludia, čo takéto veci riešiť chcú, a niektorí aj bohužiaľ musia.
Ja to síce pri spotrebe , ani oleji celkom nie som, mňa by si ale prichytil pri nákupe výfuku, tam som sa ulakomil na menšiu zľavičku a kúpil som ho za cca štvrtinovú cenu. Ale zas sa mi pri prvej jazde podarilo stratiť skrutku, tam som sa rozšafol a objednal som dalšiu , nech to je pekná titánová hviezdica a nie čierna komunistická šesťhranná hlavička, čo som našiel v garaži v šufliku. Zvod ktorý riešim hlbšie v diskusii homemade riešiť musím. Nemá ho nie len výrobca môjho výfuku, ale ani konkurencia, no nemám ho bohužiaľ odkiaľ kúpiť akokoľvek by som chcel .
Jaj a aj kvôli ečv som si bol ochotný vybaviť o pol roka skôr nový občiansky, nech to má čip a značka bola z domu za 95 namiesto 170 na urade. Budem nakoniec ten skrblík aj ja, no nepomôžem si. Teda ak to nespadá do kategorie uspory, kedy sa s tým už smie človek priznať a bude nie za skrblíka, ale za šikovného aj v tvojich vyšších stredných kruhoch (tipujem, že tie celkom vysoké si tu s nami nedopisujú)

Adacarp, dik za reakciu, takéto konkrétne skúsenosti takéto dilemy veľmi rýchlo rozhodujú.
A ten servis si nejako riešil, ked ti dali nesprávny olej ? Vedel si to hned po výmene, alebo až po prepuknutí problému si začal pátrať čo ti dali za olej? To sa priznali, či to bolo tak zapísané na nálepke, v knižke? No pokiaľ ofico Honda dealer, tak dosť hanba na nich.

Ale naspäť k JASO. Tá odpoved od niekoho veci znalého s časom aj ochotou polopatisticky vysvetliť v čom spočíva rozdiel a v čom riziká by ma aj tak zaujímala (možno nie len mňa). Aký vlastne rozdiel v tom presne je.
Každopádne to, že MB sa v žiadnom prípade nesmie naliať do normálnej motorky sa zhodli všetci moji live kamoši čo majú niečo dvojkolové v garáži.. Oni ked kupujú tak pátrajú po tom štítku a musí tam byť MA. To je taká zhoda názorov, že o tom som už presvedčený aj ja.
Motokrosári vraj lejú olej podľa štýlu jazdy, niekto MA1 a niekto MA2. Podľa toho ako chcú aby im púšťala spojka. Ale že pri MB by to už preklzovalo veľmi.

PS:Hrozné tieto zimy, vonku sneh, ja som sa nevozil od 28/12, tak aspoň si tu teoretizujem :D
valsidalxam

500+

Příspěvekod adacarp » 15 led 2025, 23:49

Ano věděl jsem to hned,dokonce dali 10w40,což jsem bral jako lepší na léto,ano byla to ofiko Honda,pořešil jsem to s nimi tak ňáko v rámci možností,psal jsem o tom tady,je to dohledatelné.Někde dávají 10w40 MA normálně,a ty motory fungujou,ale když se něco vysere tak pak přemýšlíš a hlodá tě řekňeme svědomí.Věřím že bych dopadl stejně aj na olej co tam má být,prostě se tam něco stalo a nebylo tam 10w30 jaso MB jak předepisuje Honda.Od tý doby si dělám veškerý servis sám,vím co tam dám a jak si to udělám,do servisu půjde až zjistím při ventilech že je vůle na rozvodovým řetízku a napínak je vyjetej nadoraz,na to si netrufám.Zatím tam jezdím jen pro origo díly.
adacarp

500+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek