inak ešte sa vrátim k deflektorom. Nechápem ako je to s tou dostupnosťou v europe.
Jak je možné, že v takmer celej europe sú nedostupné, Dajú sa objednať len u nás (však to už pár z nás má nalepené) a okrem toho už len v dvoch najskutrovejších krajinách Taliansku (75€) a Francúzsku (71€). Takže ceny oproti našej (68€, po zlave 61€) zhruba o také percento vyššie ako stojí na ich trhoch viac samotná ADVčka.
Ale okrem toho na všetkých stránkach čo ma napadlo zo srandy kuknúť (všetci naši susedia CZ,PL, H, AT) aj ostatné velké krajiny (napríklad Nemecko, či UK ) konfigurátor napíše v rôznych jazykoch na deflektory, že zatiaľ nedostupné, alebo cena zatiaľ neznáma.
Však už aj po novom roku jak otvoria Hondu idem objednávať pre dvoch kamošov (jeden poliak a jeden madar).
Normálne by ma zaujímal dôvod. Taliansko, Francúzsko chápem, najväčšie trhy, v Taliansku sa ADV dokonca pre EU vyrába, takže logické.
Ale ako je možné to Slovensko ?
Náhoda, nedopatrením poslaná paleta s deflektormi ku nám na sklad,šikovné zastupiteľstvo Hondy na Slovensku čo neprelyžovali v Alpách celý december a chodili do roboty aj pred sviatkami? Alebo to ideme testovať, či to vietor neodlepí v sychravom počasí
Celkovo už ked som sa túlal po tých konfigurátoroch, tak aj rôzne iné veci mi udreli do oka.
Cena skutra (Na SK momentálne ešte dostupné 2024ky za akciovú cenu 5790€ bez kufra a 6190€ s kufrom ) sa fest rozlišuje . Ale v okolitých krajinách s podobnou, alebo mierne vyššou kúpnou silou je to tak za 6500 €, v bohatších západoeuropskych krajinách aj nad 7000 €. (NL napríklad až 7999
)
No a ešte dostupnosť objednatelných farieb som pozeral tak námatkovo. Polsko, madarsko rovnako ako u nás 4 farby. V CZ napríklad len tri (jedna z tých čiernych-Pearl- tam nefiguruje). Taliansko zatiaľ len čierna, bez červenej, striebornej aj druhej čiernej.
Holandsko len jedna čierna a strieborná, Francúzsko rovnako ako CZ, bez jednej čiernej.
Takže som prišiel na to, že v jednej oblasti života je táto naša Ficília-džamaharíja ideálne miesto na život A síce pre aktuálneho, alebo budúceho majiteľa Hondy. (aj počasie už k tomu speje, ked pozriem z okna na tú zelenú trávu na dvore). Aspoň to, no čo už.