od valsidalxam » 10 kvě 2022, 08:35
Subjaktívne okolo dizajnu. Mne sa vždy zo všetkých 300 kových skútrov najviac páčili Xmaxy. Oveľa viac ako Forzy. Ale celkovo z motoriek sa mi najviac páči už 5 rokov XADV.
Takže preto jej polovičná dizajnová sestra pre mňa ohľadne výzoru jasná voľba.
Ku konektivite. Tiež nepotrebujem nejako kecať s motorkou, ani aby ma navigovala (ked to tam už je , tak ok ). Ale čo sa týka telefonu, tak to zastihnutelný byť , aj potrebujem, aj chcem. Trochu kvôli robote (veľa problémov sa dá včas vyriešiť jednou vetou a je pokoj, ako potom neskôr sa trápiť nápravou nesprávnych rozhodnutí.
Ale hlavne ako som tu už dávnejšie písal, tak je žena kľudnejšia, ked som preč na motorke, a nebojí sa , lebo jej nedvíham mobil. Prijal by som ale čisto prilbové sluchadlá a mikrofon napojené priamo na mobil. Nemusel by som na boku helmy voziť nalepené ovládanie Intecomu, ked už to mám vo výbave motorky a dvíham na riadidlách. Ked sa to rozšíri, tak verím tomu, že nejaký elektrovýrobca niečo zbastí. Obyčajné štuplíky v helme tlačia.
Ku jazdným vlastnostiam. Prešiel som tu pár polí, nedá sa porovnať s iným skutrom. Prešiel som aj mačku, predný upside dvojokulár si to ani nevšimol a ja som sa neskydol. Ktovie čo by bolo so skútrovo-bicyklovými riadidlami. Možno tiež nič, ale kto vie.
K ochrane proti vetru.
Hlava.Samozrejme že fúka viac ako napríklad na Xmaxe. Na tom zas ale viac ako na Forze. After market plega sú už na trhu, asi kupovať nebudem, na zimu montujem len deflektor, ktorý som už vo februári vyskúšal.
Kolená. Ked ich stiahnem, tiež fúka menej. Zateplenú sukňu Held ale pod sedadlom nosím, keby ma chytilo extra nepríjemné počasie. A ked inžinieri v Tucane dokreslia a došiju originál Termoscud pre ADV, tak hned kupujem a na zimu inštalujem. Na Pecke som to mal každú zimu, vrátane sloních uší (tie mi sadli aj na ADV presne pod tie plastové chrániče .
V zime aj tak jazdím len po okolí (2 km do roboty a do obchodu )