Honda adv 350

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Honda adv 350

Příspěvekod valsidalxam » 05 pro 2024, 16:14

prehoz mám od Heldu. zapínam si kolo pásu. Vždy je pod sedadlom, v zime aj v lete.
Ten istý materiál, ako som mal na PCX ke na nej nainštalované Tucano.

Ako to vyzerá, na to vylučoval pes.
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod duky5 » 05 pro 2024, 19:28

Medvěd píše:
duky5 píše:Tak keď už máme takto deflektor, do jari by mohol byť aj na Ali za zlomok ceny nie? Ja do toho určite pôjdem, či už Ali alebo originál.

Na Ali jsem se nedávno díval, ještě před zveřejněním originálu. Dával jsem sem i odkaz, je o pár postů dříve.

Ano, je za zlomek ceny.

A je divný, v další diskusi jsme se shodli, že touto cestou raději ne :wink:

Určitě se chystám na originál, jenom aby byl dostání...

A taky se mi líbí sedlo :D

U mlhovek mám trochu obavu z instalace, předpokládám, že nový model bude mít, na rozdíl od doposavadních, přípravu.
Link od teba nikde nevidím, iba od užívateľa vabo a tam je iný výrobok.

Dal som hľadať na Ali a tam mi nič také nenašlo. (Honda adv 150 knee deflector)

Vieš hodiť konkrétny link?
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod Medvěd » 05 pro 2024, 19:53

Medvěd

100+

Reputace: 19
Skútr / moto: ADV350 a 4 další krásky

Příspěvekod aldav » 05 pro 2024, 23:14

Cena má být 162.000,- ( na Tipmoto ale píší vyšší cenu ) s kufrem, bez kufru prý už nebudou. Příští týden posílají na centrálu objednávky pro dealerstvi a začínají brát osobní objednávky. Dodání asi 3/2025. Zásadní změny v sérii, co jsem si zapamatoval, nastavení zadního tlumení, lepší LCD a infotainment s konektivitou, světlo v kastlíku, vrácení blinkrů.

Odesláno z Fold5
aldav

500+

Reputace: 94
Skútr / moto: už jen ADV 350/2022/21.000 km
Tuning / úpravy: Rychlé pruhy

Příspěvekod Smidlikac » 05 pro 2024, 23:43

Smidlikac

5+

Reputace: 1
Skútr / moto: Nmax

Příspěvekod valsidalxam » 06 pro 2024, 07:07

Som sa už viackrát zmienil , že som to na predchádzajúcom skutri mal.
Je to v chladnom počasí vynikajúca vec, ale má to samozrejme aj nejaké nevýhody, preto už teraz mam len deku na jazdca, nie na skuter.
Je to menej pohodlná jazda , samozrejme, že deka trochu obmedzuje ( jedna aj druhá). Ale vo fakt chladných dňoch to človek ocení.
Prechodné obdobia sú také nejednoznačné. Skončí leto , príde chlad , nahodíš to , nastane babie leto , a ty s tým jazdíš v plus 20 stupňoch.
Na jar opačne, zhodíš to a prídu 3 zmrzlici.
Takže za mňa pre človeka, čo jazdí skutrom do prace, alebo skutra v práci potrebuje ( kuriér napriklad), je to dobrá vec, citeľne predlžujúca sezónu, respektíve dní keď je jazda príjemná.
Pre zvyšok je lepšia univerzálna deka kolo pásu. Samozrejme tepelný komfort nie až taký, ale má to v strede razporok , takže použiteľné aj na našich tunelových skutroch.
Trochu to trvá, kým si to človek za jazdy upraví na sebe, do tohto Tucana sadnes a ideš.

Co som pozeral inštaláciu na ADVčku, tak je to už oveľa jednoduchšie ako som mal na PCX. Tu sú len dve skrutky hore a par doťahivacícj háčikov vpredu pri chladiči.Na Pecke som ľahal pod skutra, upevňovalo sa to aj zo spodu, vpredu to išlo oveľa hlbšie, takže to bol jeden vopruz nainštalovať . Tu to náš hore- dole raz dva.
A ešte jedna vec. Neviem ako je to možné, ale dostal som defekty na oba tie postranné, protitrepajúce vankúše. Síce obtiažne, ale dalo sa to vytiahnuť a som to normálne lepil lepidlom na duše.

No a ešte jedna otázka. Ako bude aktuálna deka fungovať s tými deflektormi , na ktoré sa tu skoro všetci chystáme. Či to bude licovať, ak nie nakoľko veľmi bude okolo tých nových výstupkov fúkať pod deku. Či sa to celkovo bude dať remienkami dotiahnuť, ak áno možno to na deflektory bude neplánovane sústavne tlačiť a tie sa odlepia.
Ale možno už v Miláne šijú nový model deky, kde to zohľadnia.
Takže teraz by som s tým asi počkal.
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod Jimmy » 06 pro 2024, 09:30

Měl jsem Tucano na předchozím Runneru a měl jsem to na skútru trvale. Výhody Tucana - přesně to to sedí, má to vyztužené boky, takže se to ve větru neplácá (i když ty vaky na vyztužení jsem zalepil 2x a pak je vyměnil za izolaci na trubky na vodu. Původní vak byl vždy po roce děravý), je to připravené na to, že když je moc teplo, tak se to vpředu stahne a moc to nepřekáží, bylo to teplejší (horní část měla vespod kožíšek).

Teď mám jen obecnou deku, takže nesedí to úplně přesně, boky se plácají a když je teplo, tak to jde jen "zmuchlat do koule" a dát to mezi kolena, což funguje ale ne ideálně. Časem se to má snahu zase rozbalit.

Pokud má skútr větší plexi, tak část která má chránit od pasu nahoru je na nic. Vítr jí naopak odfoukne od těla a je to jako balón. Na skútru bez plexi to fungovat může.

Obecně ten přehoz je super nejen když je zima (člověk může jet jen v civilních kalhotách i při 0°C) ale i když je odpoledne 30+°C, protože ráno může být i pod 20°C a člověk pořád může jet jen v kraťasech, když chce.
Zontes 310M Obrázek, dříve Runner 50 Purejet, Runner ST200
Jimmy

250+

Reputace: 3
Skútr / moto: Zontes 310M/ Dříve Gilera Runner Purejet 50/ST 200

Příspěvekod moto.joker » 06 pro 2024, 11:17

Já jsem na svých strojích nikdy deku neměl a nechtěl. Vadilo mi, že to může plandat a taky potom co s tím, když to nepotřebuješ. Ráno cestou je chladno, ale odpoledne už je teplo. Deka sundat nejde (nebo blbě) a co pak. Taky jsem dlouho měl několik strojů, které jsem střídal a dávat deku na všechno je blbost.

Takže jsem si nakonec koupil Tucano kalhoty. Nandáš si je přes oblečení dost snadno a když někam přijedeš, tak je snadno a rychle sundáš a dáš do kufru. Dokonce se v nich dá jezdit i na motorce.

Sehnat jdou třeba tady:
https://www.scooter-tuning.cz/moto-kalhoty/termo-kalhoty-tucano-urbano--take-away/?variantId=264135&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIlsLq8-WSigMVjpSDBx26gi94EAQYASABEgLYyPD_BwE

Narazil jsem teď i na variantu s laclem, takže je kryté i břicho, což může být také fajn:
https://www.scooter-tuning.cz/moto-kalhoty/termo-kalhoty-tucano-urbano-panta-fast/

Za mě je tohle univerzální řešení a použitelné pro všechny. Jen se o tom málo ví.
Používám a mohu doporučit každému.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod LadaM » 06 pro 2024, 12:22

Ty lacláče mám a je to pecka. Člověk je takovej pohyblivější, může to vzít na i moto, nebo třeba i na postávání na nějaké zimní akci. Dokonce mají kapsy na kolení chrániče. Samozřejmě to nejsou vytvarované a přesně padnoucí motokalhoty, ale dá se tam dát třeba i kus mirelonu, kdyby někomu prochládala kolena i tak. :-)
Deka má 2 výhody - zůstává na skútru, takže šetří úložný prostor - a druhá platí pouze pro staré nexuse, které měly výdech z motoru ve středovém tunelu. To pak musí být paráda. :-)
LadaM

250+

Reputace: 54
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Příspěvekod Jimmy » 06 pro 2024, 13:16

LadaM píše:druhá platí pouze pro staré nexuse, které měly výdech z motoru ve středovém tunelu. To pak musí být paráda. :-)

To měl i ten můj Runner, ale reálně to netopilo natolik aby měl člověk teplé nohy. Ale co fungovalo bylo přitisknout kotníky k tomu tunelu, ten byl teplý, což by fungovalo i bez té deky.
Zontes 310M Obrázek, dříve Runner 50 Purejet, Runner ST200
Jimmy

250+

Reputace: 3
Skútr / moto: Zontes 310M/ Dříve Gilera Runner Purejet 50/ST 200

Příspěvekod aldav » 06 pro 2024, 15:47

Nevíte někdo , jak se dostat k prostoru , kde je uchycena kaplička s LCD, aniž bych ulámal nějaké čudlíky ? Nějaký návod , jak to rozebrat. Kaplička se mi hodně třepe a drnčí . Ptal jsem se včera ve dvou Hondach a řekli , že to mám přivézt , že berou cca 1200,- / hod. Ale že neví jak to bude dlouho trvat a jestli to odstraní. Tak to fakt chceš :-)

Odesláno z Fold5
aldav

500+

Příspěvekod Smidlikac » 06 pro 2024, 16:05

Já pravě jezdím celorok a do města je lepší ta deka. Když má člověk více zastávek tak prostě sedne/sesedne a jede. Mám Heldu v kombinaci s origo dekou na NMAX a celkem obstojně se s tím dá přežít celá zima. Takže bych právě chtěl, aby to na ADV fungovalo podobně. A ano taky mě napadlo jak to tam pásne přes ty deflektory.

A co si myslíte o tom příplatkovém sedle? Jste spoko s aktuálním sedlem? Myslíte, že to bude taková změna?
Smidlikac

5+

Reputace: 1
Skútr / moto: Nmax

Příspěvekod jozfab » 06 pro 2024, 19:14

aldav píše:Nevíte někdo , jak se dostat...

Vsetko potrebne na demontaz akychkolvek plastov som nasiel vo videach na YT. Hlavne Thajci sa radi pochvalia, aki su sikovni. Ale ak nemas vhodny vykureny priestor, velmi by som do tych cudlikov v nizkych teplotach nesiahal.
jozfab

100+

Reputace: 13
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod aldav » 06 pro 2024, 21:28

jozfab píše:
aldav píše:Nevíte někdo , jak se dostat...

Vsetko potrebne na demontaz akychkolvek plastov som nasiel vo videach na YT. Hlavne Thajci sa radi pochvalia, aki su sikovni. Ale ak nemas vhodny vykureny priestor, velmi by som do tych cudlikov v nizkych teplotach nesiahal.

To ja samozrejme vim,bylo tam konkretni video, jak to rozebrat a odsranit to drneceni, jenze ho nemuzu najit a taky tam uz dnes nemusi byt.
aldav

500+

Příspěvekod aldav » 07 pro 2024, 16:40

Chlapci , vidíte tam tu díru ? Je to tady z toho videa https://www.youtube.com/watch?v=MaSO7TH6DE8

Obrázek

Odesláno z Fold5
aldav

500+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení