od adacarp » 15 črc 2024, 01:09
Bavil jsi se o variátoru:se skládá,přední polořemenice zadní polořemenice do které se vkládají válečky a ,která má z každé strany gumové kroužky dále železný kryt vodítka varia,variátorový čep Toť asi vše.Když to utopí stane ce co?max ti trochu orezne pod čepem klika a ani to ne,protože je potáhlá tenkou vrstvou vazelíny která tam drží celkem dost,čep bude v pohodě, na něm tu špínu stáhnou ty gumový kroužky.Lopatky to určitě přežije,protože to má jak sání,tím molitonovým filtrem,tak zároveň aj vývod,ten je ve spodní části krytu pod spojkovým zvonek,tím pádem tam žádný příšerný tlak není a vrtulka nebo jak to nazvat na přední polořemenici to žene dál dovnitř k výusti pod spojkový zvon,tak voda skoro hned vyteče,teplo a vzduch který tam valí to brzy vysuší.Toť asi k variátoru o kterým jsi psal,ten jemný bordel který se dostane přes molitan tam takový problém nenadělá,nemá na čem,ze řemenu tam je taky,a vario jak mi začne cukat při rozjezdu,tak vyčistím,prostě běžný servis.Spojka o který jsi ale nepsal,tak tam přední ložisko od směru co na něj koukáš má gumové krytí,jehličkové v zádu ne,tam tudyse možná může ňáká voda dostat,ale je dost napatlané vazelínou.Tak holt nevydrží 60tis,ale vyměním je obě až se začnou ozívat,dám u toho cígo práce na hodinu půl a cena cca tisíc Kč.
-- 15 črc 2024, 00:14 --
Zdravou debatu mám rád, ale ne že napíšeš že jsem neviděl vario a píšu hlouposti.