od valsidalxam » 02 kvě 2024, 14:57
tak ja mením tiež obe. Zadná logicky , na prednej som ja nič zvláštne nevidel, ale chlapec, čo to má v oku mi ukazoval, že sú prebrzdené. Vraj také kocečky sú na nich, že nie každý ten špunt má rovnakú výšku. Hoci pozdlžne pásy ešte normálne hlboké, aj ten stredný. Asi Fagaras a Alpina dolu kopcom tomu dali na prdel.
U mňa sú ako druhé Pirelli Angel Scooter. Veľmi dobre som kúpil, 70€ za obe.
A dalej bude tak ako vždy doteraz na skutre aj autá. Naklikám značkové gumy na CZ, SK PL aj H stránkach (všade mám ku komu si to dať poslať aj priviezť domov gratis ) dám zoradiť podľa ceny a zo stránky, kde majú obe (na auto všetky štyri ) rovnaké skladom ( nie nejako extrémne staré ) objednávam. U skutrov to boli zatiaľ vždy Pirelli, alebo Michelin.
Jednu prednú Continentalku, čo som sa k nej náhodou dostal som predal kolegovi na Xmaxa. Zadná ku nej by bola veľmi drahá, nie som ochotný dať za to toľko, dvojnásobok Pirellky isto nie.
Inak otázka na Forestra. Ked som bol prekvapený niekedy v roku 22, že mám po 6 000 km stredový prúžok dolu (uhrabal som ho na poľňačkách, lebo fakt som vtedy veľa jazdil po všelijakých lesoch a hájoch ), ale že zvyšok gumy je ok, ku policajtom v drážke ešte daleko, tak si mi písal, že by som mal okamžite vymeniť. Ty si menil už vtedy (respektíve všetci to tak robíte ? ). Lebo ja som nabehal do výmeny dalších 6000, na policajtoch to ešte vždy nebolo zarovnané. V zákrutách držalo fajne.
Teraz na Pirellke žiadnu stredovú drážku nemám, takže sám som zvedavý, kedy mi príde logické ich meniť.
PS: A ešte jedna otázka. Je normálne, že som za dva roky nemusel do pneumatík fuknúť ani gram vzduchu? A to ich sem tam skontrolujem, furt rovnako. Jazdím celoročne, takže dlho na mieste skuter nikdxy nestojí (max pauza bola možno 2 týždne.