dnes som behal po meste, išiel som okolo Košického predajcu a pozerám, že plno motoriek mali pred showroomom. Otočil som to, že kuknem, čo sa tam deje, a tam Honda predvádzacia akcia. Tak som si pokukal motorky, samozrejme hlavne X-ADV 750 ku. Motorku , ktorá sa mi páči od roku, kedy vyšla.
Nebudem sám sebe, ani tunajšiemu osadenstvu navrávať, že hlavný dôvod, prečo namiesto nej vlastním polovičnú ADVčku je , že aj cena bola polovičná
.
Samozrejme aj menšia hmotnosť a variator mi viac vyhovuje (jazdím celoročne, pre tú reťaz by bola zimná posolená brečka smrť ). To DSG cukanie v nízkych rýchlostiach tiež rád oželiem.
Sadol som si na tú predvádzaciu X-adv, reku nezdá sa mi to o nič väčšie , ani ťažšie ako moja. V pohode manipulácia. Potom som ale dal nohu na stupačku a niečo neštimuje. Nemal som ju veľmi kam dať (normal velkosť 43), nejako som ju mal nepohodlne vykrútenú, skrátka mi to nesadlo.Pozerám na tú stupačku, a zdá sa mi nejaká užšia. Aj nejaké výstupky divné na nej. Tá kovová stupačka "Na stojáka " za tým tomu tiež veľmi nepomáhala (na moje lenivé, nepružné kosti noha veľmi vzadu, možno fakt len do terenu postojačky ) .
Normálne som šahol do vrecka po môj papierový Hornbach meter, ktorý so sebou nosím, keby sa so mnou chcel hádať nejaký mestský policajt ohľadne 1,5 metrovej fugy počas parkovania na chodníku. A to čo sa mi zdalo pocitovo nohami, aj vizuálne očami potvrdila aj matematika. Plocha stupačky na ADV350 je o rovné 2 cm širšia (13 cm vs 11 cm ). Dôvod netuším, možno širší motor, možno menej skutrový a viac motorkový dizajn sa snažili zachovať. Pre mňa celá skúsenosť jedno obrovské +. Mal som čerta na pravom pleci (, ktorý mi našepkával, že tie menšie nevýhody 750-ky by veľmi tromfol ten výkon navyše, kedy by sa človek nemusel báť predbiehať nie len kamiony a normálnych ľudí ako na tripade, ale ani puberťákov v zdedených baworoch, ktorý ked vidia , že sa ich snažim predbehnúť sa rozhodnú, že sa práve začali ponáhľať a snažia sa ma nepustiť.). No a toho čerta kopol anjelik na ľavom pleci do zadnice tak, že oblúkom pristál v priekope. A mojich 6000 € sa potešilo, že im nič nehrozí, a kľudne si môžu ostať hovieť na účte, kým ich neminiem na iné blbosti
.
Pre mňa jednoznačne lepší posed na ADV 350, ale že diametrálne. Chvalabohu
-- 28 dub 2022, 14:16 --
a ešte som sa spýtal pre kamoša predajcu na dostupnosť. Neviem ako inde, ale tohto roku dostanú do KE ešte 5 kusov a v poradovníku je 14 ľudí.
Forza príde 6 x a čakateľov je 5, takže tam ešte jeden má šancu