od valsidalxam » 14 led 2024, 18:28
tak podla toho nájazdu tvojho brata to spravim nasledovne.
Kupim ešte jednu zadnú Metzeler Karoo, a dohodím do police v pivnici k ostatným.
Až bude treba vymením iba vzadu a komplet Pirelli počká ešte chviľu na naplnenie svojho osudu (nejaký extra dlhý trip sa tohto roku nechystá, dalej ako 800 km od domu nebudem, takže tú výmenu nejako postrážim tak, aby som nebol niekde daleko od svojej pivnice s trčiacimi drátmi .
Prednú Dunlop ScootMart , čo mám doma tiež predám (chlapec, čo mi prezúva motorky mi ju dal skoro zadarmo, lebo niekto si ju objednal ako zadnú na PCX a až on mu povedal, že rozmer je nesprávny. Dnes som ju zavesil na Bazoš za 40 €, za prvú hodinu dvaja záujemcovia , nakoniec inzerát sťahujem a berie ju kolega na Xmaxa.
Počkala by aj táto v pivnici (nejaké DOT a vek pneu osobne neriešim, pokiaľ guma nemá 20 rokov a je uskladnená celoročne v tmavej miestnosti pri konštantnej teplote 15-20 stupňov, ale zas by som potom po zjazdení Pireliek riešil prechod na Dunlopy, čo by tiež nesedel čas prednej a zadnej a bol by som tam kde teraz.
Môže 9 z 10 predajcov strašiť životanebezpečnosťou 5 ročnej novej gumy, 9 z 10 ľudí čo s gumami robia , ale nepredávajú ich potvrdí, že správne uskladnenej gume začne bežať čas až po obutí a zjazdení toho prvého, šmykľavého filmu.
A ohľadne k tomu prezúvaniu nie v celkom rovnaký čas a tým súvisiacu komplikáciu s dvoma návštevami pneuservisu. S tým problém nemám, do servisu idú u mňa iba kolesá, dole z moto si to dávam sám, mám to bez objednávania, takže to nestojí za reč, ak to bude na dvakrát. Nie sú tie gumy extra drahé, ale je mi skrátka ľúto meniť tú prednú s hlbokými drážkami kvôli zadnej.
Každopádne ako som sa minulý rok zľakol, že nebude ten 350 kový skuter až taká lacná záležitosť ohľadne gúm oproti 125ke a blíži sa to skôr k normálnej motorke, tak to chvalabohu tak nie je, investícia do gúm je zanedbateľná, žiadna každoročná investícia týmto smerom pri mojom nájazde sa nekoná.