Honda adv 350

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Honda adv 350

Příspěvekod aldav » 04 srp 2023, 08:48

Teď jsem koukal pozorně a ono se něm láme světlo a vypadá jako dvoubarevný :-)

Odesláno z Fold3
aldav

500+

Reputace: 94
Skútr / moto: X-MAX 300/2017/45.000 km, ADV 350/2022/18.000 km
Tuning / úpravy: Rychlé pruhy

Příspěvekod Medvěd » 04 srp 2023, 20:32

adacarp píše:....Medvěd,dnes jse bráchoj dělal na adv servis a ty šrouby přesně jak ty plus jeden ten na křížový šroubovák má hodně zoxidované.Stříknul jsem je zatím wdčkem a seženu jiné,s lepší povrchovou úpravou.

Dík za info, asi půjdu stejnou cestou. Akorát mám pocit, že to je tak na nerez, pod nášlapnou gumou se voda drží jak Helvétská víra...

Také přemýšlím nad reklamací v Hondě (až při garančce), protože tohle je, na rok starém stroji, fakt síla.
Medvěd

100+

Reputace: 19
Skútr / moto: ADV350 a 4 další krásky

Příspěvekod adacarp » 04 srp 2023, 22:07

No řekněme že to zamrzí,ale žádná tragedie to není.Hlavně že funguje technika,a ta funguje.Má najeto 17tis a vše šlape jak má.Vyměnit pár šroubu na který je super přístup nic není,jak pracovně tak finančně.
adacarp

500+

Reputace: 64
Skútr / moto: Honda forza 300

Příspěvekod valsidalxam » 05 srp 2023, 20:30

tak dnes som si s kolegom spravil menší výlet do Prešova na predvádzačku Voge. On chcel vyskúšať aj nejaké motorky, mňa zaujímal hlavne ten skuter SR 4 Max.
Takže aké na mne zanechalo toto vraj len preznačkované BMW dojmy ? Spracovanie ok, fakt na pohľad, ani omak som takto narýchlo nejaké chybky a nedokonalosti nepostrehol.
Displej obrovský, čitatelný, s milion informáciami (vrátane tlakov v pneumatikách).
Prednú kameru, ani konektivitu som neskúšal (ale však opravdických true motorkárov takéto veci aj tak nezaujímajú :D ). Každopádne takéto IT vecičky pre pána Macka z I touch recenzií toho má dosť. V tom sa Honda skutre nechytajú.
úložný priestor- slabota. Nemá to vzadu tú výsuvnú koženú tašku použiteľnú len v stoji ako BMW, ale celkovo oproti Hondám a Yamahám nechytačka.
Brzdy dobré . Pocitovo lepšie ako na ADV. Asi tie dva kotúče vpredu robia svoje. Ale čo sa týka brzd nemám problém stláčať tie páčky silnejšie, dnes každú motorku dostane človek do aktivácie ABS, a ako veľmi pri tom musím páčky stlačiť je viac menej jedno. Ale ako vravím, lepšie.
Jazdné vlastnosti- neporovnateľné. Horšie. Ten volant sa mi zdal nestabilný. Nechápem, rozvor kolies sa mi zdal obrovský a myslel som, že v priamej jazde to pôjde perfektne. No nešlo. Pokiaľ rovnako ide aj BMW, tak by som ho nevymenil za svoju kus za kus aj ked je o 30 % drahšie.
Jazdné výkony- behali sme len po Prešove, smerom na Kapušany som skúsil na 4 prúdovke skúsiť maximálku (viem nemá sa ) tak sa to ku tachometrovým 140 blížilo. Neviem na kolko je to presné, mobil so zapnutou navigačkou som pre porovnanie nemal kam dať.
Zrýchlenie- ked som vyskúšal ja, posadil sa na to kamoš. Dali sme si šprintík. Z miesta mi zakaždým ušiel o pár metrov, v rýchlosti som ho potom dobehol. Ako by to bolo na maximálky sme nemali čas, priestor ani odvahu skúsiť.

Konečný sumár- pekný skuter, dobré, pohodlné sedadlo. Cena podľa mňa prestrelená- drahšie ako Forza, alebo ADV bez kufra. Respektíve stojí to ako Hondy s bezkľúčovými kuframi. No nemala by čína byť drahšia, aj keby fakt rozdiel od bavoráka bol len v logu na nádrži.

A keby všetka a nedôvera v novú značku (ešte k tomu čínsku ) nejako bola z mojej hlavy vygumovaná ? (napríklad by niekto na to nalepil logo nejakého japonca a že chod vyskúšať ). Na 99% by som nemenil. Všetky výhody, ktoré má Voge nevyvážia to, že tá ADVčka skrátka na ceste je celkom iný level. Neviem, čo by povedal na takúto skušobnú jazdu majiteľ Forzy, by ma to fakt zaujímalo. Ale ja som sa cítil menej stabilne aj menej obratne.
No a ešte tri veci. Na fotkách sa mi zdal dlhý zadný blatník, táto testovaná nemala prakticky žiadny. Ešte menší ako ADV.
Zadný pasažier má luxusné stupačky. Rovnaké ako jazdec, žiadne hliníkové výklopné tyčky.
Pri silnom brzdení sa krásne rozbliká zadné svetlo (nie smerovky ). Fakt to dobre vyzerá a aj pomáha autám za skutrom.
A kurnik, teraz som si uvedomil, že netuším ako vidno v späťákoch.

Celkový dojem- Keewai , Kentoya , Maxon ,ani Yuki od predajcu záhradnej techniky to už nie je. Ale ani cenu už nemá polovičnú proti značkám. Takže zatiaľ sa z mojej strany nákup číny ani v tejto generácii nehrozí. Ale nie je to už také, že by som si ťukal na čelo, ked na tom niekoho uvidím. Na Maxona niekam do auto Kelly by som asi pred piatimi rokmi nešiel minúť sobotné dopoludnie. A tu som bol.
U mňa už takmer ako Kymco , alebo SYM.
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod valsidalxam » 07 srp 2023, 18:56

Panove , mam na predaj jednu funglovku prednú gumu Dunlop Scootsmart, kto chce prejsť na cestnejší dezén. ( alebo pre nejakú Forzu ) . Rozmer 120 /70/15.
Cena 50 €, lacnejšie asi nebudem dávať, počká radšej v pivnici ten rok. Postu by som tiež nerád riešil, takže najradšej niekto z východu .
valsidalxam

500+

Příspěvekod Medvěd » 08 srp 2023, 08:56

Ještě k origo vyhřívaným rukojetím.

Jak jsem již psal, hřejí méně než Oxfordy co mám na Transalpovi (1998). Ověřil jsem si, že pětka hřeje o fous méně než Oxfordová 4. O něco déle se nahřívají. Nicméně, dle mého, hřejí dobře. Aneb, dnes ráno, při tachometrových 90 km/h, v letních rukavicích, v 9stupních na 5tku shora chlad (rukavice dobře větrají), zdola teplo na na hranici pálení. Po příjezdu do města s 11stupni staženo na 3jku, a v 50 km/h super.

Samozřejmě každý máme citlivost na chlad jinou, tudíž se někomu může zdát, že hřejí málo.
Medvěd

100+

Příspěvekod ranovak » 07 zář 2023, 13:36

Mám dotaz na majitele ADV350.

Jakou máte barvu zapsanou v TP? Prodejce mi tvrdí, že i když jsem si objednal Spangle Silver Metallic, tak v TP budu mít stejně zapsánu barvu "šedá" a že z toho důvodu musím mít napsáno i "šedá" na faktuře, jinak budu mít problém s přihlášením na SPZ.

Co je pak zapsáno u "šedé" verze, kterou Honda označuje Matt Carbonium Grey Mettalic?
Honda PCX, Yamaha X-max 300
ranovak

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: ADV350 / CB500X

Příspěvekod Medvěd » 07 zář 2023, 13:56

Šedá je široký pojem. Může být světlá i tmavá. Někdy je to i poznačeno (šedá tmavá), jindy ne. Dokonce jsou kolikrát jako šedá uvedeny některé odstíny zelené a modré. Stříbrná se v TP obvykle neuvádí. Zřejmě to souvisí s nechutí státního orgána označit něco jako "stříbrné" či "zlaté", neb vykukové pak požadují stříbrné a zlaté plechy :mrgreen:

Já mám červenou, zde problém nebyl :wink:
Medvěd

100+

Příspěvekod ranovak » 07 zář 2023, 16:31

Tak jsem to ověřoval u nás na úřadu, kde mi budou vydávat SPZ a je to prý tak, že centrální registr vozoidel neumožňuje zadat barvu "stříbrná" tak se to prý většinou píše jako "šedá" a je jim prý jedno co bude na faktuře...
Honda PCX, Yamaha X-max 300
ranovak

5+

Skútr / moto: ADV350 / CB500X

Příspěvekod goes » 07 zář 2023, 21:33

U aut se stribrna zapisuje… proc by to nemelo jit u motorek…
ex Honda CB1000R, ex Piaggio MP3 500 LT Sport, ex Honda Forza 300, ex Kawasaki Versys 1000 SE GT, ex Honda Forza 300 atd :)
goes

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: Honda X-ADV 2022 :)

Příspěvekod MarioCZ » 09 zář 2023, 09:15

Co se týče barev, tak to vůbec neřeš. Já třeba teď registroval Superba v barvě béžová sahara a v TP mám barva žlutá. Proč? Protože je tato barva uvedena v CoC výrobce vozu.
MarioCZ

10+

Skútr / moto: Honda PCX 125 (2021)

Příspěvekod Jik » 26 zář 2023, 08:20

Ahoj všem. Takže pečlivý záběh je za mnou, proběhla první garančka a teď při 1500km jsem se pustil do lehkých úprav, myšleno teď na motoru. Jako první jsem nainstalovat Emulátor lambdy (Malossi to nazývá O2controller) a příjemně překvapil. Trochu je to cítit na rozjezdech, ale nejvíc např.při předjíždění. Tam kde Euro5 při plným výkonu "drží za špagát" tak tam se to jakoby odblokovalo (samozřejmě raketa to není, ale cítit to je). No a jako bod číslo 2 přišel variátor Polini Maxi Hi-Speed. A samozřejmě fungoval poplatně všem ohlasům. Rozjezdy, podřazování, kopce...celkově prostě zvedlý výkon. Je to dáno vyššími otáčkami, při lechtání v malé rychlosti asi o 200 otáček, při normální jízdě o 700-800 a při akceleraci či kopci o 1000. Což sice motoru nevadí, ale mě na klidný vyjížďky ano. Takže za dva dny tam šel zpět originál.. Takže kdyby měl někdo zájem, tak má najeto 60km a na ceně se dohodneme. Asi už jsem vyklidněný "důchodce"
Jik

25+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650 Executive

Příspěvekod valsidalxam » 01 lis 2023, 07:36

zachytil už niekto či a aké budú zmeny v ročníku 2024 ?

Inak, dnes na mňa vyskočilo, že rozdiel medzi 22 a 23 nie je len vo farbe deklu variátora, ale že 2023 je aj o 2 mm dlhšia (súvisiace so zmeneným uhlom prednej vidlice o nejaké malé číslo )
valsidalxam

500+

Příspěvekod valsidalxam » 02 lis 2023, 17:39

model 2024 nové farby. Budú už štyri.
Pribudla biela a modrá, ubudla červená.
valsidalxam

500+

Příspěvekod valsidalxam » 06 pro 2023, 18:09

niekto videl 2024 model naživo ? či sú nejaké zmeny.
Ja zatiaľ čo pozerám, tak okrem tých nových farieb je aj dekel varia opäť strieborný ako na 2022, a predný blatník + madlá spolujazdca sú už na každej farbe len čierne (pred tým to bolo na každej vo farbe skutra.
Ako nevyzerá to nejako zle, ale by ma zaujímalo, kolko sa na tom v jednej velkej firme ušporí peňazí na cene farby, skladovaní a celkovo logistike výroby.(takéto zjednotenie farby dvoch nie veľmi veľkých dielov )
valsidalxam

500+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek