Zdravím,
mezi uživatele maxi-skútrů nejsem nováček, vlastním Piaggio X9 250 Evo už 7 let a většinu oprav jsem si na něm dělal sám, ale teď k věci.
Před 14 dny jsem pořídil mnou vysněný maxi-skútr Gilera Nexus 500 r.v. 2004, najeto 11478 km, kupován byl v ČR, původní majitel s ním neměl žádný problém, akorát nechal vyměnit variátor a válečky + běžný servis ( olej, atd. ), jediný problém mám s tím, že při rozjezdu pociťuji celkem velké vibrace, vše se na skútru třepe, je to cítit tak do 100 km/h, pak to přestane.
Jinak jezdí perfektně, rozjezd je plynulý a dobře táhne.
Udělal jsem běžnou údržbu, výměnu všech filtrů, olej v motoru, olej v převodu, výměna destiček na předních i zadních brzdách, ještě chci převážit obě kola.
Měl jsem rozebraný variátor i spojku, nikde jsem žádnou vadu nenašel, je fakt, že jsem tedy díly nepřeměřoval....řemen jak to vypadá je ještě původní, vizuálně vypadá velmi dobře ( není popraskaný a ani z něj nelezou vlákna ) a zdá se mi, že občas pleská o nějakou část, nejspíš kladku. Všechny díly jsem očistil, u řemenic jsem zkontroloval jestli jsou pravidelné a nemají hranu, vše v pohodě. Jen se bojím aby to nebyla kliková hřídel, našel jsem pár témat na jiných fórech, kde vibrace způsobovala vůle na klikové hřídeli. Pokusím se natočit video, až ho dám na hlavní stojan.
A ještě se zeptám, přemýšlel jsem o kompletní výměně variátoru i spojky za Mallosi ( Maxi FLY Clutch system + variátor Multivar 4 vodítka + X kevlar řemen ) je to dobrá kombinace ? Jakou by jste mi doporučili ?
Děkuji za rady.