Gilera Nexus 500

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Gilera Nexus 500

Příspěvekod Vratas » 10 črc 2012, 14:54

AA 500 a Nexus mají stejnej motor Piaggio Master tuším. U Nexuse se nenech zaskočit slícováním plastů a drobnou vůlí (italské super samořezy a psaníčka to drží pohromadě). Samozřejmě když to bude moc tak to je taky špatně.

Jinak záleží na tom, jak se o to kdo stará atd. Už jsem viděl Nexe, kterej měl najeto 10000km, koupený v ČR a ročník 2011 a vypadalo to jak já ani nevim jak to popsat :mrgreen:

Jinak asi jako u každý motorky/skútra bych kontroloval vůle, nechal bych si to nastartovat, projel bych se a pak bych si zkusil i očuchat výfuk za běhu motoru, kdyby to papkalo náhodou olej, tak to ucítíš.

Jo a s tim dovozem bacha, osobně jsem sice nad italama zlomil hůl, ale furt lepší českej ital z historií, než nějakej pofidérní naleštěnej dovoz. :twisted:
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod malincik » 10 črc 2012, 16:02

Já jsem svoje zásahy a opravy taky tady někde popsal, není toho mnoho. Teď budu měnit řemen a řeším co tam dát, protože jsem dal nějaký extremní ze skutrlandu, co mi hodili na pult a oproti original Piagio, co jsem tam měl, než se mi přetrhl, se snížila maximálka a to tak, že teď mi ukazuje počítač max. 162km/hod, s originálem mi ukazoval počítač 177km/hod. Tak to jenom na okraj, jinak je u italů trochu choulostivější elektrika a taky si někdy ráda zašpásuje - v mém případě, když se mi rozsvítí kontrolka rezervy, tak i když natankuju plnou, svítí dál. Většinou začne někde kolem poloviny naskakovat dílek po dílku, až ukazuje právě tu půlku. Ale když stihnu natankovat před rozsvícením, ukazuje dobře. Docela mi vrtá hlavou Dukyko tvrzení, že na zadní pneu najel 22tis. km, já mám odzkoušené, že spotřebuju dvě gumy za sezonu, což bylo vloni 16000 a letos jsem začal počítat v půli března, a na nové michelince mám najeto zatím 7500 a je jisté, že ani michelinka se přes desítku nedostane. Nevím jestli jezdím nějak blbě, ale tlaky kontroluju pravidelně, za plyn si docela rád potáhnu, ale jestli to má na to až takový vliv- to nevím. Strašně nerad bych to zakřikl, ale do kulaté stovky mi chybí cca pět tisíc a nejsem rozhodně žádný leštič- však na krajských městech budu určitě za šmudlu- ale technicky je naprosto v pohodě. Takže ťuk,ťuk na dřevo, ať ještě dlouho jezdím. Řemen nechám až po krajských městech, snad vydrží.
A ještě si neodpustím k dovozům - já taky nejsem bůhvíjak výřečný, ale italský koncesionář Tě nenapálí. Taky jsem to tu někde popisoval. Mě nechal vyzkoušet tři stroje a k tomu úplně nového Nexe a pak jsem si vybral, za odměnu ještě svezení na tehdy naprosté novince GP800, záruka půl roku na motor a skryté vady , proplatí příp. opravu v autorizovaném českém servise. Takže až Nexus dojede do důchodu, pojedu si zase pro ojetou GP800 sám, protože na novou nebudu mít. Šťastnou ruku , hodně km bez závad a vítej v klubu :D .
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

Příspěvekod duky5 » 10 črc 2012, 16:29

Ja mám nexus od novoty r. 2007. S elektrikou problém nemám. Teraz pri 37 000 mi cestou v daždi odišiel tachometer...idem to riešiť...

22 000 mi vydržala mischelin pilot sport
bridgestone mi vydržala klasicky 10 000 km. A to mením gumu podľa zákona, keď ma dezén 1.6 mm, nejazdím až po kontrolné body..
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod filippek2 » 10 črc 2012, 18:45

Díky moc za rady, budu koukat tady po čechách. Zatím "lítám" na Runneru SP 50 ale dávám si tak měsíc hledání, to už bych chtěl koupit. Jinak, kdyby někdo chtěl Runnera, r.v.07 :lol:

Nezná někdo tuhle? Z Jablonce to mám docela z ruky... http://www.motoinzerce.cz/motorky/giler ... s-500.html

13.7. edit:
Tak objevila se mi nabídka na dovezenou z It, 30tis najeto, černá, r.v.07...cenovka bez přihlášení 66tis. V pondělí budu vědět víc, měl by být už v ČR. Tak uvidíme. Cena dobrá za ten rok a nájezd? Kolik ten motor dá? A jaké servisní úkony by měly být na 30ti tis. km.
filippek2

50+

Reputace: 1

Příspěvekod duky5 » 13 črc 2012, 21:36

Ja mám rok 07 a najazdené 37 000. Myslím že talian má za rok dlhšiu sezónu a nabehá viac....pokiaľ na tom opäť nejazdil zázračný deduško cez víkend do kostola :)
Naposledy upravil duky5 dne 13 črc 2012, 22:11, celkově upraveno 1
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod filippek2 » 13 črc 2012, 22:02

Když kouknu na moto.it tak nájezd 30tis na 07 není něco nenormálního..jako naopak třeba u aut z německa, deset let starých se sto tisíci :lol:
filippek2

50+

Příspěvekod HonzaR » 15 srp 2012, 12:20

Měl bych dotaz ohledně pal. počítače. Předpokládám, že koncernová dvojčata NEXUS a SR-MAX to budou mít stejné. Můj pal. počítač mi ukazuje spotřebu (okamžitou i průměr) v kilometrech na 1l paliva. To je docela matoucí, když obecně je zvykem počet litrů na 100km. Jde to nějakým fíglem přepnout? V manuálu jsem se o tom nedočetl. Jak to máte u NEXUSŮ? Díky.
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod Hurtak74 » 15 srp 2012, 12:32

Nejde to,bohužel......

filippek2 píše:Tak objevila se mi nabídka na dovezenou z It, 30tis najeto, černá, r.v.07...cenovka bez přihlášení 66tis. V pondělí budu vědět víc, měl by být už v ČR. Tak uvidíme. Cena dobrá za ten rok a nájezd? Kolik ten motor dá? A jaké servisní úkony by měly být na 30ti tis. km.

Já dnes možná koupím HONDU :D Měl bych potom na prodej NEXUSE koupeného podzim 2011,najeto 5400km,původ ČR,serviska,záruka. Je to stav nového stroje,cena 100tis. tel.:602777188
Hurtak74

50+

Skútr / moto: Beverly 350 ST

Příspěvekod filippek2 » 05 zář 2012, 10:27

Tak pár zkušeností po najetých cca 1500km :lol: No skůtr asi splnil vše, co jsem očekával a to jak v dobrém, tak i špatném slova smyslu. Víc se zaměřím na ty negativa...jsou to prakticky ty, které mi tady na foru všichni opakovali a proč mi spíš doporučovali T-maxe. Ale vyhrála láska na první pohled a já koupil Nexuse (T-max mi prostě přišel takovej jako jezevčík..nízkej a dlouhej) :lol:
Tak negativa: Povrzávající plasty. Všichni mě na to upozorňovali, Italské provedení...a je to tak. Ale odpouštím. Větší negativum je, že mi odešlo ložisko v krku řízení. Uprostřed mám drážku, přesně jak je tu popisováno a i přesně jak tu někdo píše, již po nájezdu 6tis. km. Ložisko objednáno a čekám..takže teď se jezdí, hlavně v pomalých rychlostech bídně. Tím nějak negativa končí...možná ještě větší vibrace na volnoběh, ale s tím se počítalo u jednoválce. Jo a ještě mi naráz praskly žárovky světel, i dálky...zřejmě nějaký zkratík? Nicméně se to už neopakovalo, tak snad vše ok. Akorát to příjemný nebylo, stalo se mi to za tmy..
Pozitiva: Super jízdní vlastnosti a super brzdy. Po prvních km jsem si říkal, že není možné škrtnout v zatáčce hlavním stojanem, jak tu mnozí píšou, že to bych si musel snad lehnout... no a teď, když už jsem se na něm trochu rozkoukal se mi to už také stalo. Někde jsem četl, že jé Nexus méně pohodlný, hlavně pro vyšší postavy. Mám 182cm a pohodlí naprosto v pohodě. Jel jsem na jeden zátah i skoro 200km a na nic si nemůžu stěžovat. Taky super zrcátka na plastech...tykadla. Původně se mi to vůbec nelíbilo, líbilo se mi provedení novějšího modelu, ale teď bzch nechtěl jinak, i když ty ofuky co má novější namísto zrcátek, jsou fajn, neměnil bych. Výhled z těchto mi přijde lepší a celkově mi to ke skůtru víc sedí. (I nový T-Max má zrcátka napevno v plastech).
Takže já jsem spokojen a snad dlouho budu :lol:
filippek2

50+

Příspěvekod malincik » 09 zář 2012, 12:10

Za týden jedu na větší výlet. Místo plánované cesty podél Baltského moře, které jsme museli kvůli školní praxi mé dcery zrušit, jedeme paralelně se zbytkem rodiny do Itálie. Důvodem cesty jsou Dog Olympic Games, tedy psí olympijské hry, kterých se zůčastní druhá z mých dcer, se svými třemi psy.
A protože mám těsně před sto tis. km, dal jsem Nexíkovi dárek a udělal jsem mu nový lak. Mám to načasované tak, že 100.000 km se přetočí právě v Itálii. Nechám Nexe, aby se nadechl toho jižanského vzduchu, trochu pojezdíme a navštívíme i prodejnu, odkud jsem ho vzal, protože si chci odtamtud dovézt deku Tucano Urbano. Přikládám pár fotek, v pátek večer jsem to odstrojil, přebrousil a skoro do půl noci lakoval. V sobotu ráno jsem to nastrojil zpátky a ve tři už jsem valil dosušit lak proudem teplého odpoledního vzduchu. Při té příležitosti jsem vyměnil i zadní pneu, zase jsem dal Michelinku, popsal jsem o zkušenosti s ní v jiném vlákně.
Na fotkách je stav před , během a po dokončení, a myslím že Rosso baroco metalic v kombinaci s Griggio anthrazit metalic Nexovi sluší.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Příspěvekod oldik » 09 zář 2012, 12:24

Hodně, ale opravdu hodně dobrý. Povedenej kus práce, nesrovnatelnej i s funglovkou.
objem ničím nenahradíš :-)
DL 650 V-strom K5, X9 500 Evo - prodáno
oldik

500+

Příspěvekod malincik » 09 zář 2012, 18:57

Díky za pochvalu, už mi té šedé myši bylo líto. A protože je v nejlepších letech, zvolil jsem živou červenou. Fotky jsou z mobilu, takže nic moc, ale udělám i nějaké zrcadlovkou, až dcera přijede z výletu. Ještě musím udělat polepy, prý se dají sehnat 3D samolepící písmena, tak se po neděli porozhlídnu, ev. počkám do Itálie, třeba tam budou mít něco zajímavého. Na Ebay jsem viděl 3D logo, které měli úplně na začátku v roce 1909. To by se mi líbilo a jen za 5€/ks.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
malincik

100+

Příspěvekod filippek2 » 20 zář 2012, 13:54

Mám dotaz, odešla mi baterka...kolik vám ukazuje palubák dobíjecí proud? Děkuji..
filippek2

50+

Příspěvekod Maty13 » 20 zář 2012, 18:15

Na "volnoběh" tak 11,4 v zátěži tak 12,3 - 12,9...
Maty13

25+

Skútr / moto: Nexík půllitr, aneb po patnácti letech opět moto!

Příspěvekod filippek2 » 20 zář 2012, 19:36

Tak mě to zřejmě dost přebíjí, tak zkusím vyměnit baterku, co to bude ukazovat, ale teď jsem měl při jízdě 15V :|
filippek2

50+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek