od majkl_bb » 22 bře 2012, 00:16
Třepání řídítek nemusí znamenat, že to bylo bouchnutý. Může to být volný ložisko řízení, špatně sjetá přední pneu, nebo taky zadní kufr. Jestli ho tam máš, zkus ho sundat a uvidíš.
Sám se ale zeptám na řešení mé "závady". Když strčím do kufru nějakou zátěž, jako třeba pořádnou autobaterku, aby zůstalo přední kolo viset ve vzduchu, otáčím jemně řídítky a vždy, když je dám do přímýho směru, jakoby tam trochu zaskočí. Jakoby tam byla taková ta kulička s pružinkou a na druhé straně dírka, jako je třeba na gola sadě, aby držel ořech na prodloužení. Pokud tedy otáčím z jedné strany na druhou a v tom přímým směru to "zacvakne", je pak trochu potřeba překonat odpor, aby se dalo v otáčení pokračovat. Za jízdy mi to trochu dělá problémy. Říkal jsem si, že je to ložisko řízení v háji, ale když mám (opravdu) najeto jen 30.000 km, zdá se mi to na vymletý ložisko brzo, nehledě na to, že je divný, že to zacvakne vždy přesně v přímým směru. Zajel jsem tedy za známým, co má taky Nexus 500 a najeto do 10.000 km a zjistili jsme, že mu to nedělá tak moc jako mně, ale dělá mu to taky. Můžete to prosím někdo na svým nexíkovi vyzkoušet a napsat sem výsledek? Díky