Děkuji Oldikovi za rady. Olej a filtr bude potřeba vyměnit, protože má 6.000 od výměny, olej v převodech měněn nebyl a na brzdovku se ještě zeptám. Desky taky vypadají v pokročilým stádiu rozkladu a kontrola spojky a varecu je samozřejmostí. Válečky tam jsou zánovní a varec prej vyjetý drážky nemá. Kouknu a uvidím. Prej je k tomu potřeba nějakej stahovák, ale já si poradím.
Jinak je to ten skútr, co byl na Motoinzerci a Motorkářích za 45. Nakonec jsem platil 42, takže si myslím, že cena solidní adekvátní opotřebení. Vypadá, že všechno funguje, jen se mi zdá, že řídítka jdou dost ztuha oproti mýmu Burgmanu. Kouknu na ložisko řízení, namažu ho a případně ho nepatrně (opravdu nepatrně) povolím.
Na bouranýho nexíka z Tipmoto jsem volal a nelíbily se mně právě ty pohlý vidle. To musela být rána jako prase, když se to ohlo, a kdo ví, co všechno tam bude v háji. Každopádně mi majitel slíbil poslat detailní fotky a vyflákl se na to. Namísto toho slevnil o 4.000. Dobrej přístup
Ještě je na Motoinzerci za 49.000 položenej z 2007. Má najeto prý jen asi 7.000 km, je kupovanej tady, je položenej, o čemž bych řekl Čert to vem za tu cenu, ale na volnoběh prý klepe motor. Majitel mi na rovinu řekl, že je to určitě chycený na klice, protože udělali nějakou krpu v servisu při výměně oleje a jezdilo to asi na sucho. S takovou závadou se mi zdá dost drahej.
Přeji všem ostatním šťastný shledání s nějakým nexíkem.
Jo a ještě jednu věc... Než jsem ho koupil, nikdy jsem na něm neseděl, takže hodně překvapil posez na něm. Se svou výškou 174 cm nedosáhnu pořádně na zem. Musím se posunout na sedadle až dopředu a pak došáhnu špičkama. Mluvím samozřejmě o případu, kdy mám průžení co nejníž. Pokud bych ho zvýšil, už bych si připadl jak na koni. Možná jsem rozmlsanej ze svýho Burgmana, ale tam jsem dal v pohodě na zem obě paty. Když člověk popojíždí po městě a kolony aut bere středem po čáře s nohama nad zemí, není to asi ono. A tak jsem si položil otázku, jestli pohodlnej posez a malý kola, nebo kola větší, ale na úkor pohodlí křesla. Vyhrály to ty kola a hlavně fakt, že jsem ho dlouho chtěl a najednou jsem si pro něj přijel 100 km, byl přede mnou a šeptal mi, ať ho kupím. Kdybych to ale věděl předem, možná bych se rozhodl jinak. Ale co... Zvykli si jiní, zvyknu si i já. A ten vzhled za to stojí. A nejen ten,,,
Jo a ještě pro ty, co hledají nexe. Zkuste se podívat na následující odkaz. Ukazuje to všechny možný inzeráty co se u nás objevily na všelijakých serverech. Jsou to inzeráty pochopitelně starý, ale je tam krásně vidět, co se v jakým období prodávalo a možná to někomu pomůže udělat si obrázek o cenách, kolik stojí ojetej Nexus dnes a kolik bude stát na jaře, nebo v létě. Na jiných serverech neaktuální inzeráty zmizí, ale tady je přehled i několik let zpátky.
http://www.motoadsys.cz/gilera-nexus/?q ... tu=nabidka