Ke koupi:
Po tel. domluvě vyjíždím v 10.30 na prohlídku. Delší jízdou přemýšlím a ujišťuji se zda se to vyplatí. Dorazil jsem, stavím se nejdříve na oběd. Tak a teď k samotnému, první pohled a hned LÁSKA. Nedávám to na sobě znát. Prohlížím detaily, hladím, kontroluji. A našel jsem drobnou chybičku, okamžitě dostávám slevu 10tis. Přemýšlím a ještě navrch malou-velkou službu. Již neváhám a dojednávám podrobnosti. Podepisuji smlouvu a skládám zálohu. Odjíždím. V 17.30 mám skůtra v garáží a hned mám dva zvědavce. Druhý den zahajuji přihlášení a do 13 dnů mám dovoz přihlášen a vyzvednuté značky. Tudíž je vše legální a mohu oficiálně vyjet.
Ke skůtru:
Jak psal dzalalabad a ještě dodávám. Elegantní,akční, rychlí, atraktivní. Trochu žíznivější, já mám naměřeno 6l bez kufru a 8l s kufrem. Ale k tomu se snad nedá nic podotknout. Jen, že nejsem žádnej závodník, tak to tolik nemačkám, i když to taky uplně nejde!
A perlička:
Volá mi kamarád jestli se nepojedem projet, neboť se nedávno přestěhoval z velkoměsta zpět na maloměsto a tady nemá jěště nikoho na motorku. Souhlasím a co bratr nepojede s námi,povídá. Telefonuji a bratr již stojí s dalšími dvěma motorkáři ve vedlejší obci. Sjedeme se tam. Hm, ty pohledy na mě skůtr
, ostatní Dukat Monster 1100, Kawa Z 1000, Honda CBR 1000 a konečně Honda Horned 600
. Jedem tankovat. ??? Já mam natankováno, jsem snad jedinej? První pumpa, stavím na odstavném mám plno,oni u stojanů a neco si povídají, kupuji si vodu do kufru pod sedlo. Pojedem, do čela nejnižší obsah, to já nejsem, tak Hornet. Kluk vyjetej s poladěnou moto. Dobrá pojedu poslední, jestli vám budu vůbec stíhat. Nejdřív kolem komína a když je vše vpoho, tak jedem. Nejprve jsem se nemohl zorientovat, ale najednou jsem procitl a asi vím kam jedem. Vůbec mě nešetří, naopak! Ale stíhám. Těsně před cílem pumpa, vidím první odbočuje a ke stojanu tankovat, druhý na odstav ke kompresoru,stejně třetí, čtvrtý a než to hodí na stojánek tak moje maličkost. První, CÓ? Ty jsi tady taky
? Nó a co jako? Jsem tě nějak neviděl za sebou. Jasně v tom provoze a vtěch zatáčkách se ani nedivím. Já měl nepřetržitě na očích čtvrtého i třetího a místama bych je i předjel.
. Popojedem dáme kávu, colu, vodu, pokec, záchodky a zpátečku. To již byla pohodovka, neměli komu ujíždět. Před křižovatkou jsme se rozloučili s respektem a s pocitem dobré jízdy se rozjeli domů.
Dodatek k perličce:
Panáček Horneta prodal, koupil Maxíka, né GP 800. A jezdí s přítelkyní, ale to už s ním není taková sranda.