BMW C600 Sport & C650GT

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: BMW C600 Sport & C650GT

Příspěvekod Rnx » 10 dub 2014, 12:26

Holt ano, je to velke minus, oproti burgovi trochu krute...
Akurat, ze sa jedno trasie viac, podla mna ho niekto "steloval" viac nez by mal. Rozoberem, mrknem, dam vediet na co som prisiel. Bohuzial najprv musim zohnat sadu torxov, s celym BMW su mi moje goly na dve veci...

Inak ta masina je fakt masaker! Ja som z nej uz par dni uplne odvareny. Uvidim, ake to bude na dlhsich cestach, zatial vsak kazda minuta bola doslova radost!
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Příspěvekod Dándí » 10 dub 2014, 19:30

Myslím, že budeš po delší cestě irochu otrávený právě z toho vibrování celého stroje, což iak tvrdí v BMW byl úmysl. Prý kvůli tomu přesadily klikovku o 90 stupňů :mrgreen:
Rozhodně BG650 je koráb a osobně si myslím, že u BMW měli udělat dva motory, stávající dát do Sporta a druhý bez vibrací do toho cesťáku. Pak by to nemělo chybu :!:
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod vanil » 10 dub 2014, 20:50

Ja teda nemyslim, ze by ta motorka nejak moc vibrovala. A to jsem na ni za lonsky rok 13000 km najel.

Pro Rnx - kde jsi ho kupoval?

Prosím nezakládej dva příspěvky pod sebe. Pokud chceš něco dodat, použij editaci již vytvořeného příspěvku. Díky Kyblos
Naposledy upravil KYBLOS dne 10 dub 2014, 22:12, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
vanil

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: BMW C 650 GT
Tuning / úpravy: kufr GIVI E55 N TECH MAXIA3 s opěrkou

Příspěvekod Rnx » 10 dub 2014, 21:11

Od typa v prahe, dotrepal ho z Uk. Ma to 6k mil, este je v zaruke. V pondelok ho nesiem do stratosu, mam na nich par dotazov., taksom zvedavy co mi prezradia.
Rnx

100+

Příspěvekod vanil » 10 dub 2014, 21:18

K čemu máš dotazy?
vanil

100+

Příspěvekod Rnx » 10 dub 2014, 22:27

Odometer je v milach, dotaz na to, ci sa to da prepnut na km. Chcel som riesit aj nejake prislusenstvo, predovsetkym deku, ale myslim, ze original bmw bude zbytocne drahy a oplati sa skor asiTucano.
No a potom rucnu brzdu som dotahoval prstami, to mi nepride ako normal, mam podozrenie ze tam chyba nejaka poistna matka. Ale nechcelo sa mi to skumat detailne. Spytat sa este na tie spetaky a nejake dalsie info o skutri, skusenosti, servis, zaruky...
Na nete je o nom informacii ako safranu, evidentne s tym jazdia vsetci do servisov, ved naco doma bastlit, ked je vsetko v zaruke. Este k tomu v celosvetovej.

V garazi mi inak teraz este stoji Burgman hned vedla BMW, uz celkom chapem, preco v niektorych testoch vitazi jeden, v inych zas ten druhy :), kazdy z nich ma svoje vyhody a zalezi na preferenciach recenzenta. BMW postavilo vybornu hracku, pred tym, nez ho zacne ktokolvek zatracovat, mal by si ho najprv skusit.

Dandi, paradoxne BMW vibruje len ked stojim a je to este celkom ladne, prijemne trasenie. Moj stary burg zase okolo 50km/hod a dost neprijemne, mizne to ked trochu pridam, ale potom je to v meste o drzku. Mozno je to jeho starobou, aj keby to vsak tak nebolo, pocas jazdy je komfort u oboch rovnocenny. Pokial chcete, rozpisem sa aj o dalsich detailoch, ktore v recenziach sotva najdete.
Rnx

100+

Příspěvekod lonewolf » 11 dub 2014, 07:04

Ahojky. Zrcatka se sice tresou, ale neni to nic neunosnyho. Na silverwingu, kteryho jsem mel pred BMW, se trasly taky. Kdyz jedu po peknym asfaltu, tak skoro vubec. Nezaznamenal jsem, ze by se jedno trepalo vic nez druhe. Do ceho jsem investoval, byly asfericky zrcatka. Nejdriv jsem objednal jedno (u BMW v brne), abych vedel jak to vypada (to oni taky nevedeli a tak bylo domluveno, ze ho kdyztak vratime). A pak jsem si rekl, ze ho zaplatim a zkusim. Po jeho nacvaknuti (bylo to levy zrcatko) a tydenim jezdeni, jsem objednal i druhy. Na miste, kdyz clovek stoji, to nevypada jako velky rozdil - ale za jizdy, jo to je jina, sotva mi auto zmizi ze zrcatka, uz ho vidim vedle sebe.

Rucni brzdu jsem si nechal pritahnout pri garancce po 10.000 - coz mi prijde celkem normalni. Originalni gumy (Metzelery) mi temer dosluhujou (mam neco pres 15 tisic) a musim rict, ze se osvedcily. Prezouvat budu v servisu BMW a to z duvodu, jak tu uvedl Rnx, ze mi chybi nektery ty vetsi torxy. Pujdu bud zpatky do Metzeleru a kdyz nebudou, tak zkusim na silverwingu osvedcene Bridge stone.

Jinak do dnesnich dnu naprosta spokojenost a dluzno dodat, ze "skutrik" C650GT me loni pekne povozil po evrope.

Rnx> Klidne se rozepis, od toho prece fora jsou - aby si na nich lidi vymenovali informace :wink:
Na skutrforum chodim malo nebo spis vubec. Kdyby mel na me nekdo dotaz ohledne skutru ci cestovani na nem - byvam k zastizeni na maxikach nebo na motorkarich. Diky za pochopeni.
lonewolf

25+

Skútr / moto: BMW C650GT

Příspěvekod vanil » 11 dub 2014, 08:13

Co se týče rucni brzdy, tak tu na svem skutru taky dotahnu rukou. Samozrejme pokud zrovna na bocnim stojanku nestoji. Takze to tak bude asi schvalne.
A k zrcatkum mam stejny nazor jako Lonewolf, sice se tresou, ale na kloudne silnici skoro neznatelne, rozhodne ne tak, aby v nich nebylo videt.
Jen origo gumy jsem menil asi v 11.000, takze mohly vydrzet dyl. ;-)
Sundal jsem je sam a nechal prezout a vyvazit v siti BestDrive kde nemeli problem s uchycenim a vyvazenim letmaku.
vanil

100+

Příspěvekod Rnx » 11 dub 2014, 09:13

S tou ručnou som si to myslel, dík za potvrdenie.

Inak, vždy keď sa nad tým zamýšľam, tak výhody jednoho (Burg a aj BMW) sú zároveň jeho nevýhody a naopak. Príklad je vyššie sedadlo. Na burgovi položím nohy na zem bez milimetra až k pätám. S BMW to mám na špičky, lenže pri flákaní sa mestom stačí mať nohy spustené, odpočinuté, nič nešúcham. S burgom mám buď permanentne napnuté svaly alebo nohy striedavo vykladám na stupačky, skladám na zem. Komfort Burga státia na svetlách vyrovnáva jazda v kolóne na BMW. Remíza.

Predné priehradky na BMW sú proste dobré. Ľavá je automaticky zamykateľná (!!!), otváranie je uber pohodlné, zatváranie vykonávam nohou (!), sú priestranné a je v nich lepší prehľad a orientácia než u Burga. Tam ked niečo zapadne do zadu... ehm. Alebo spodnú priehradku u Burgmana som použil snáď len keď som sa nudil, strčiť niečo do zásuvky, to aby sa človek zohol a lúštil či to trafím, či sa zavrú dvierka a potom to ešte zamykať... Na druhej strane, u BMW sa mi z ľavej po otvorení všetko vysype. Kým tam nedám nejakú zábranu, asi to bude chvíľu boj. Ďalej sa bojím, že pri použití deky neotvorím priehradky vôbec. U Burga to s dekou šlo, aj keď len s obmedzením, ale šlo. Suma sumárum, opäť remíza.

BMW ale jednoznačne vyhráva s kufrom. Sedadlo sa vyklápa o pár stupňov viac. Helmy sú prístupné obe okamžite, u Burga je potrebné vytiahnuť najprv prvú, až potom druhú... U oboch som chvíľu bojoval, kým som prišiel na to ktorá sa kam zmestí, ničmenej v BMW je akoby viac možností na drobnosti, jednak pod kobercom, jednak rukavice na stranách helmám nevadia, u Burga som ich najprv musel vybrať von, inak som tam helmy nenapasoval. Na druhej strane, do Burga som vložil palubný kufor, keď som mladú niesol na letisko :). V BMW to asi nebudem ani skúšať, hlavne stáva sa to tak raz za život ;).
Rnx

100+

Příspěvekod lonewolf » 11 dub 2014, 11:33

vanil> A nemas nahodou nekde sesumarizovany kolikatky torxy jsi potreboval? Budu asi resit nakup potrebnych torx golovek a ani jsem se jeste nezamyslel jak to zmerit, abych koupil potrebny rozmer.

Rnx> Takovejch rozdilu se da najit mezi skutrama ruznejch vyrobcu fura - to je pochopitelny. K levemu kastliku: ja tam mam vyvedenej takovej ten sdruzenej kabel od garmina zumo 660 a prodlouzeny napajeni navigace, ktery je k mani pod tim plastem na riditkach, dal tam obvykle vozivam vysilacku a albrechta s BT modulem pro spojeni s interphonem do helmy - takze kdyz treba nepotrebuju za jizdy nabijet mobil, tak to ani neoteviram. Faktem je, ze nejaky usporadani tam asi vyhledove budu resit - aby, jak jsi rikal, na me pokazdy nevypadlo klubko dratu :D Resenim by mozna byl doplnek co prodava BMW pod nazvem vypln pro mobilni telefon, kterej kastlik defakto rozdeli. Cenu necht si kazdy uvazi sam. Ja chci, jak bude cas, poexperimentovat a do levyho kastliku nejak rozumne naistalovat Raspberry pi a tim resit pres nejakej low latency sound server (asi jack) BT propojeni vysilacky a pousteni mp3 do prilby 8)
Na skutrforum chodim malo nebo spis vubec. Kdyby mel na me nekdo dotaz ohledne skutru ci cestovani na nem - byvam k zastizeni na maxikach nebo na motorkarich. Diky za pochopeni.
lonewolf

25+

Příspěvekod Rnx » 11 dub 2014, 12:02

lonewolf> Náplň do kaslíku nič nerieši, veci možno nebudú vypadávať hromadne ale vypadávať budú. Buď tam vymyslím nejakú zarážku ako je na pravej strane, alebo to nechám tak.
Inak chcem tu spísať svoje poznatky, pretože tie stroje sú veľmi rovnocenné, dokonca aj cenovo, rozhodovať pri kúpe preto budú detaily, ktoré pri predvádzacích jazdách človek nezistí a v recenziách sa o tom nepíše. Takže tu sú ďalšie.

Obrovská výhoda BMW pred Burgmanom je variátor. Burgman buď ťahá alebo brzdí motorom . Nájsť medzistav je hlavne v malých rýchlostiach nechutná otrava. Takže v kolónach alebo niekde na parkovisku môže byť jazda len smutné cukanie. Aspoň sa tak deje u Burgmana K4, novšie modely som nesedlal. BMW s variátorom ten problém nemá, motor síce brzdí, ale nie tak výrazne, takže spustiť sa dole kopcom alebo doplachtiť k červenej na semafóre nie je problém. Burgman je v tomto doslova utrpenie a nech by aj náhodou mal milión iných výhod, celkovo preferujem jednoznačne BMW.

Nutné podotknúť, že brzdenie motorom šetrí brzdy a Burgmanovic CVT ťahá už od nízkych otáčok, kďežto BMW sa musí najprv roztočiť a ťah nastáva až pozvoľne. Ale to je vlastnosť, nie chyba, Burgman však má v tomto malilinko navrch (subjektívny pocit, hlavne ten ťah ako keď pustíte spojku na normálnej moto).

Brzda v bočnom stojane je u BMW návyková. 1:0, niet o čom.

Späťáky sú na Burgmanovi fantastické. 1:0, niet o čom.

Centrálny stojan - postaviť naň obe moto vyžaduje približne rovnakú silu. U burgmana preto, lebo má dlhšiu/väčšiu páku aj napriek tomu, že je motorka potom o niečo vyšie, resp, ten stojan vykoná dlšiu dráhu, kým sa naň stroj posadí. Lenže, Burgmana z centrálu nezložím keď na ňom sedím, proste to nejde. BMW áno! U Burga sa mi dokonca stalo na hladkom betóne, že som centrál musel podložiť nohou (!!!), inak sa len šmýkal dopredu a pri všetkej úcte, dvihnúť mu zadok jednou rukou nedá ani podstatne statnejší chlap než som ja. U BMW je proste central lepší.
Inak niekde som čítal komentár, že je BMW náchylné na pád z centrálu, ak je moto dole z kopca. To asi je. Lenže jednak chcem vidieť človeka, ktorý má tak málo mozgu, že to moto na ten cetrál hore kopcom postaví, ale hlavne vzpierača, ktorý by na to mal silu. Burgmana hore kopcom na centrál sám nepostavím, možno v dvojici, a že to potom nespadne, nie je žiadna výhoda, skôr naopak.

U Burgmana milujem obrovský ukazovateľ rýchlosti!!! Neplatí pre modely 2013 a novšie, tam už je klasická ručička. Proti analógu nemám nič ale ten starý digitál je proste bohovský! Palubka je celkovo vecou zvyku a osobných preferencií, nemá zmysel veľmi hodnotiť.

Kontrola tlaku pneu u BMW je super. Ovládanie palubky gombíkmi na riadidlách ešte viac. Vyzerá to lepšie, funguje to lepšie. Víťaz je BMW, 10ročná koncepcia u Suzuki začína strácať. Mimochodom, používa niekto ručné radenie na burgoch? Silne o tom pochybujem. Okrem cukania som mal hlavne problém s mačkaním gombíkov, v rukaviciach to bolo strašne neergonomické a keď treba pribrzdiť a podradiť, tak to ani nejde. Skúste vykrútiť ruku a prsty v tesnej rukavici tak, aby ste šahali na brzdu i gombíky zároveň. Absolútne useless!!! Ok, pri rýchlostných orgiách sa zadná brzda nepoužíva, ale tie gombíky sú aj tak položené dosť debilne.

S Burgom sa ľahšie "cúva" a pohybuje sem a tam pri vypnutom motore. S mojimi 175cm a pätami skoro na zemi je to jednoduchšie. Akoby tam bolo viac miesta na nohy. Keď sa však zabudnem, tak si trhám achilovky o stupačky spolujazdca. U BMW sú stupačky vyššie a pozdĺž celého stroja, zabudnúť sa znamená, že mi nohy motorka odtlačí do strany, nič nebolí. Človek so 180cm a viac žiaden rozdiel nepozná, nohy by mal určite širšie od oboch mašín. 1:1
Rnx

100+

Příspěvekod vanil » 11 dub 2014, 12:28

Ty torxy z hlavy nevim, pujcoval jsem si od souseda celou sadu. Ale pokud by jsi o to hodne stal, tak to muzu vyzkouset. ;-)
vanil

100+

Příspěvekod lonewolf » 11 dub 2014, 12:51

Rnx> hezky jsi to rozepsal :D
Rnx píše:Inak niekde som čítal komentár, že je BMW náchylné na pád z centrálu, ak je moto dole z kopca. To asi je. Lenže jednak chcem vidieť človeka, ktorý má tak málo mozgu, že to moto na ten cetrál hore kopcom postaví, ale hlavne vzpierača, ktorý by na to mal silu.

A tohle me fakt pobavilo :lol:

Ja zas muzu srovnavat pouze s Hondou SW a i tam jsem stejnyho nazoru - 10 let stara koncepce celyho stroje :? No uvidime, co bude za dalsich 10 let na trhu :roll:

vanil> Jestli muzu poprosit, dost by mi to bodlo. Nespecha to - az budes mit cas a prilezitost a vzpomenes si na to. Nikde jsem po tom zatim nepatral, ale zajimalo by me, podle ceho se u torxu urcuje jejich cislo - budu muset prolizt wiki nebo si poradne zagooglit.

edit: Ohledne toho couvani - ja to nijak neresim. Jednak jsem vysokej skoro 190 a kdyz se jedna o delsi kousek couvnuti, tak proste drapnu jednou rukou zadni madlo a druhou rukou riditko a jdu - no a skutr chte nechte musi se mnou :mrgreen:
Naposledy upravil lonewolf dne 11 dub 2014, 12:59, celkově upraveno 1
lonewolf

25+

Příspěvekod vanil » 11 dub 2014, 12:58

Musím si vzpomenout poměrně rychle, jinak na to zapomenu a mohl bych si vzpomenout teprve až zas budu měnit gumy. :)
vanil

100+

Příspěvekod Rnx » 11 dub 2014, 13:01

lonewolf> akurát včera som to hľadal, dnes dorazí plexi tak riešim na heureka.cz vhodnú sadu. Jediné normálne info je tu:
http://www.homemetalshopclub.org/news/dec03/dec03.html
chce to ešte vziat šubleru a pomerať, budem mať jasno večer...
Rnx

100+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek