No já jsem čekal na C400X a chtěl jsem si ho koupit. Byl jsem v BMW a chtěl složit zálohu aniž bych věděl cenu či cokoliv, nicméně ještě nešel v dubnu objednat a predikce prodejce byla objednávky někdy v létě dodání někdy po sezoně...
Chtěl jsem si koupit nějakou hračku s více méně volným rozpočtem, aby to bylo praktické a aby mě to aspoň trochu bavilo. Podmínkou bylo aby se s tím dalo i jezdit po městě. Takže jsem si i vyzkoušel i C650 sport, která je trošku dražší, ale jede perfektně, ale do města je k ničemu. Navíc působí už dost zastarale.
Nakonec jsem výběr zúžil na 2 skutry a to BMW C400X a Honda Forza 300
Po asi 2 měsíčním váhání kdy každé nové ráno jsem byl pro jiný z těch dvou, jsem dospěl k názoru že Honda bude lepší.
Co mi vadí na BMW je to že asi nepotřebuju čínský skutr oblepený logem BMW
Má ne úplně dobře vyřešený uložný prostor pod sedlem. Je mělký a špatně tvarovaný a ještě tam vadí a místo zabírá píst vzpěry
Zadní světla mi nepřijdou moc bezpečná protože jsou dost titěrná
Nelze mít bezklíčkový kufr, takže mít keyless motorku a pak stejně tahat klíče k otevření kufru mi přijde jako otravná hovadina
A pak samozřejmě, že asi nepotřebuju si koupit skutra aby přišel třeba někdy v Listopadu...
Honda má sice menší výkon, nemá multimediální displej (což je super na C400X) ale je to originál Honda, má velký uložný prostor pod sedlem a bezklíčkový kufr. Navíc má lepší ochranu před počasím a polohovatelný čelný štít.
No jinak ukázat světu C400X v Listopadu 2017 a pak jí dodat reálně o rok později a ještě po sezóně je skutečně hodné víkendového kurzu MBA