Ahoj všem,
zajímá mě všechno, jakýkoliv info o tomhle "malým-velkým" skůtru. Včera jsem na něj náhodou narazil v inzerci a líbí se mě jak vzhledem, tak hlavně svejma parametrama. Problém je, že je to tak trochu exot - nikde o něm není žádný kloudný info, který by se dalo ověřit i jinde, není tady o něm téma, ba ani žádní informace.
Z výše uvedenejch důvodů nepředpokládám ani, že by ho tady někdo vlastnil. Přesto se chci zeptat - nemáte s ním někdo nějakou zkušenost, třeba jestli jste na něm jenom nejeli, nebo jestli ho nemá někdo z vašich známejch, kdo by moch podat jakýkoliv info apod.?
Co jsem zatím dohledal na netu:
Motor Morini 400 - tzn. stejnej s Burgmanem nebo Malaguti Madison.
Hmotnost (neověřeno) - 140kg - tzn. skoro o 50kg míň, než Burgman se stejným motorem a o 9kg míň proti mýmu Leonardu 250, kterej má o 10kW míň Jestli je tohle správný info, tak to musí jet jak šlak
Dýlka 201cm - tzn. jenom o 15cm víc, než můj Leoš - takže i vynikající ovladatelnost by měla zůstat částečně zachovaná.
Co jsem hledal jakýkoliv informace, tak jsem na bikez.com našel údaj o váze 140kg, to se mě ale zdálo jako holej nesmysl na skůtr týhle kubatury. Hledal jsem ale dál a na bikes.cz jsem našl následující - hmotnost Velvetu 125ccm je 129kg - to se mě podařilo ověřit i v uživatelským manuálu ke 125ccm. Dál že hmotnost Velvetu 250ccm je 136kg. Na Bikes.cz technický specifikace Velvetu 400 nemaj, ale podporovalo by to tu informaci z Bikez.com, že 400ccm váží opravdu jenom těch 140kg. Na nějakým zahraničním fóru psal nějakej majitel, že 125ccm, 250ccm a 400ccm jsou naprosto stejný rámy, jenom s vestavěným jiným motorem - tomu by odpovídaly i fotky tohohle skůtra v různejch kubaturách - vzhled je narosto stejnej, jenom ze stejnýho skůtra trčí vzadu větší nebo menší motor. Odpovídalo by to i těm hmotnostem, kde bude váhovej rozdíl tvořit vlastně jenom motor. Dokážete si představit, jak musí jet 125tka se 400kovým motorem
Zajímám se o to proto, že už mě výkon 250ccm Leonarda za těch pár let, co ho mám už nějak přestává stačit a chtělo by to nějakej upgrade. Nechci ale kupovat okapotovanej parník - takovej už jsem jeden měl a vůbec mě nabavil (Scarabeo 500GT) - není to moje krevní skupina - chci skůtr co nejlečí, co nejovladatelnější a pokud možno s co největším objemem. Do teď jsem si myslel, že nic vhodnějšího s těmahle požadavkama, než Leonardo 250ccm, případně 300ccm (kterej má ale jenom o 2kW víc), nebo Malaguti Phantom Max 250 není. Náhodou jsem ale narazil na tohle Benelli a jestli jsou ty technický informace na netu správný, tak mě doslova uchvátil
Takže - máte o tomhle skůtru kdokoliv jakýkoliv info, nějakou zkušenost? Nebo klidně jen napište, co si o tom myslíte