od HonzaR » 16 srp 2012, 09:29
Ahoj Gandalfe, pomalu se s SRmaxem sžívám. Orig. plexi mám v nejvyšší poloze a ještě jsem boční šrouby podložil o 1,5cm, takže tím se to ještě více zvedlo. Chrání to dostatečně, i na dlouhých trasách (mám už 850km) krk, ani ruce nemrznou - ale zatím je stále teplé počasí. Uvidím na podzim, až se ochladí, zda to bude stačit takhle, nebo se dá pořídit větší plexi od Givi pro Nexuse. Parádně funguje "topení" ke kotníkům, když opřu špičky nohou o vyšší stupačky vepředu, krásně to vyhřívá zespoda nohavice. Stroj mi předali s podhuštěnými gumami (!) takže, když jsem nafoukal předepsaných 2,3 (bylo 1,6) docela znatelně pérování přitvrdilo. Ovšem, když to porovnám s SH150 na známých trasách, tak sice teď jsou výmoly, koleje, kanály také cítit, ale nerozhodí mně to, stále cítím nadvládu nad skútrem. Co je však daň za toto, je horší prostupnost skrz stojící auta. Možná že časem přivyknu i tomu, ale teď se mi zdá, že s SHáčkem jsem se protáhl kdejakou škvírou. Šířka v řídítkách je sice podobná, ale přední kapotáž je na každé straně o téměř 10cm širší. Musím pochválit sedlo, je mnohem pododlnější, než u SH, tam moc nepomohla ani úprava od čalouníka. Velmi příjemná je zatím spotřeba - jezdím záběhově na půl plynu; první nádrž vycházela podle PP 2,2l, druhá 2,5. Tu první nádrž (má 15l) jsem vyjezdil mimo město přes víkend. Dá se předpokládat, že spotřeba nebude větší, než u SH150. Jízda na půl plynu není nijak pomalá, po rovině to stačí i na 100km/h. I zrychlení na půl plnu stačí k vystřelení od semaforu na 1. místě. Musím zmínit i pár nedostatků, které budu v rámci prohlídky po 1000km řešit, resp. je servisu připomenu, že jsem si je odstranil sám - kromě podhuštěných gum, jde o drhnoucí plynový heft (třel se o závaží), nedotažený ovladač u pravého heftu (protáčel se) a stupačka na levé straně nelícuje s kapotáží. Jsou to drobnosti, ale pečlivý předprodejní servis by je měl odhalit. Tož zatím tak, máš-li dotazy, sem s nimi.
Naposledy upravil
HonzaR dne 29 zář 2012, 20:30, celkově upraveno 1
z ho*na bič neupleteš...