Ahoj vsem majitelum i byvalym majitelum tohohle skutra. Jsem od soboty jeho novym majitelem a hned mam k nemu spoustu dotazu. Koupil jsem ho tak trochu "omylem" a ze zvedavosti, jaky to je mit takovyhleho maxe - puvodne jsem tomu prodejci volal na Leonarda 250, ale ten uz byl prodanej, ale mel tam jeste tohohle. Byl za slusnou cenu, takze kdyz me nebude vyhovovat a budu ho chtit prodat, tak na nem neprodelam tolik, jako kdybych ho koupil za beznou cenu, co se prodavaj. A jak se znam, tak by me 250tka vydrzela stejne tak rok a zacal bych pokukovat po necem silnejsim. Sice jeste nemam SPZ, ale vcera uz jsem to psychycky nevydrzel a jel to aspon kolem komina projet - takovy prvni poradny seznameni s novou hrackou... a hned mam spoustu dotazu - tykaj se hlavne tech 3 displayu, co jsou na pristojovce:
1 - ten levej display pod budikem otackomeru, co ukazuje hodiny - jak seridim cas?
2 - ten pravej display pod budikem tachometru - je pod nim tlacitko, kterym prepinam funkce displaye - ODO, TRIP1 a TRIP2. Dlouhym stiskem tlacitka se da TRIP1 a TRIP2 vynulovat - je me jasny, ze to jsou "denni pocitadla". ODO se vynulovat neda - co je to za pocitadlo? Predpokladam spravne, vzhledem k tomu, ze jsem jinde celkovy pocitadlo nenasel, ze by to mohly bejt celkovy najedy Km? Jestli jo, proc me to ukazuje od nuly? Puvodni majitel rikal, ze kdyz to dovez z Italie, tam bylo asi 25000km a kdyz vyndal baterku kvuli nabiti a pak ji tam vratil, byla tam nula. To je normalni, ze se to po vyndani baterky vynuluje? Nebo to neni celokovy pocitadlo? A jestli ne, tak kde celkovy pocitadlo najdu?
3 - ten prostredni display mezi budikama - na levym riditku je tlacitko MODE, kterym prepinam funkce tohohle displaye - jsou tam vecy, jako LAP TIME, venkovni teplota, dojezd km na 1 litr benzinu, max speed... tohle vsechno chapu... je tam ale funkce, ktera me neni uplne jasna - SERVICE - mam jenom anglickej uzivatelskej manual a v nem jsem se docet, ze by to melo ukazovat km do dalsi vymeny oleje, nebo neco v tom smyslu - me tam ale sviti cislo 52000 a nejaky drobny a zajizdy se to cislo odecita - presne jsem nezkoumal jak rychle se odecita... olej se podle manualu meni kazdejch 6000km... mam to chapat tak, ze jsou to jakoby stovky metru do vymeny oleje a tim padem to ukazuje do vymeny 5200km? Nebo co tech 52000 na displayi SERVICE znamena?
4 - Kde je sakra expanska na chladici kapalinu?
Podle manualu bych mel sundat vepredu nejakej plast, ale podle obrazku je tam prd poznat... Podle jednoho obrazku to vypada, ze se sundava predni maska nebo co a podle druhyho se sundava predkoleni plast... Kudy se k ni leze?
Predem moc dik za rady zkusenejsich... je to trochu neco jinyho, nez ty 50tky, ve kterejch jsem se do ted hrabal a tak trochu se v tom zatim ztracim...
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP