Aprilia Atlantic 500 - Italská krasavice

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Aprilia Atlantic 500 - italska krasavice

Příspěvekod jofrix » 03 kvě 2011, 13:58

samozřejmě, že je unavená kontrastní pružina, ale i pružiny spojky (rozjezd) a plošky na válečcích (průběh), pokud do toho budeš sahat tak zkontroluj i ložisko kladky popř. vyměnit
jofrix

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo GT500 ABS

Příspěvekod brano1978 » 03 kvě 2011, 14:57

Zdravim pani,
Trosku som pobehal internet aby som sa dozvedel nejake info o mojom novom /jazdenom/ skutriku a nasiel som toto skvele forum. Kupil som Atlantic pred dvoma mesiacmi s 48 tis nabehanymi km rok vyroby 2004. Je fakt paradny pohodlny predtym som mal mensie skutre yamahy /tie boli ok neznicitelne/. Tato svina uz po 200 km umrela asi to bol pekny oje.... Zhorena poistkova skrinka ktora roztopila baterku nasledne z ktorej vytiekla kyselina a rozpustila vsetko naokolo:-/. Kupoval som to ako top skuter prichstany na sezonu buheee. EFI samozrejme svietilo tiez len nechapem ako ma ten ojebavac mohol takto dobehnut ze vsetko sa pos..... az po 200 km a ked som ju u hajzlika skusal vsetko klapalo jak hodiny a lak tip top ziadny skrabanec, ale to asi koli prestriekaniu tiez mi bolo podozrive ze vyzera lepsie ako moj dva roky stary cygnusx. No nic to neni problem tak mi treba - problem je ten ze tu v orig.servise Aprilia vyzera, ze ti amateri to nevedia dat dokopy. Prosim neviete mi poradit jednou vetickou co tam treba vsetko vymenit, ja by som to tym chudakom v aprilke vytlacil a doniesol lebo ju nezrobia ani do vianoc lajdaci. Jaj a este ta bestia striela do vyfuku a dusi sa to v ten moment ale to uz som tu tusim riesilo. Ked si najdete cas djte inf. co ta mam vymenit aby som sa na tom niekde nezaje.al. Dik.
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 21:11, celkově upraveno 2
Důvod: Úprava neslušných výrazů
brano1978

25+

Skútr / moto: aprilia atlantic

Příspěvekod FRAG » 03 kvě 2011, 17:49

Sorry, ale koupit takovej strep tak ho okamzite jdu reklamovat.....

Dalsi veci je ze zmeti tve zlosti neni jasne co konkretne chces....elektriku (pravdepodobne nechces kupovat origo svazek-to bude ranec) dat do kupy nebude lehke.
FRAG

250+

Skútr / moto: B650EXEK5
Tuning / úpravy: AA500-Prodano

Příspěvekod feri » 03 kvě 2011, 17:56

Díky za rady,nevíte jaké jsou dodací lhůty na ty díly?Dnes jsem jel do práce a začal mi blbnout tachometr.Chvíli neukazuje vůbec nebo tak 20km/h a pak začne lítat až na 180.Tak se držím otáčkoměru.Při běžné jízdě po rovině,třeba za nějakým autem,se to drží tak 4-4,5tis.
feri

5+

Skútr / moto: Aprilia Atlantik 500

Příspěvekod brano1978 » 03 kvě 2011, 18:52

re:frag: Dik z reklamaciou to nebude take horuce je to kupene od ludi u ktorych sa to neoplati reklamovat, len som chcel vediet co dalsie / okrem tej elektriky - ta je jasne v prdeli / by som mal preventivne vymenit aby som to zase nemusel tlacit pol dediny peso domov. Ja spravim rocne tak cca 2000km a to iba po meste takze potrebujem to dat aspon do takeho stavu aby to jazdilo. Jazdenie len tak po krajine ma moc nebavi. Kupil som si 500 lebo mam 120 kg a so 125 som zazival na obchvate mesta smrtiace situacie. Inac dakujem za info. nasraty som iba tak light skor si bucham hlavu o stenu ako som sa nehal spalit. Stalo to par korun takze som vedel ze to bude chciet 100per.investicie ale ze az takto.

Este pani motorkari sory ze otravujem te zvazok cca nevie niekdo priblizne cenu orig. /vzhl.k tomu ze je to v aprilii/. uz ma upozornili na to ze bude drahe. Len tak aby som zacal setrit
Naposledy upravil KYBLOS dne 13 čer 2013, 19:47, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
brano1978

25+

Příspěvekod jofrix » 03 kvě 2011, 19:56

Brano, napis do pražkeho Aspiritu at ti poslou cenu, treba to nebude tak zle. Ja s tím mám zatím dobré zkusenosti. Ale ja bych jim to hodil zpatky na hlavu.

Feri: jde zrejmne o zlomeny kabel od cidla na prednim kole. mel jsem stejnou zavadu, litalo to az to pak prestalo. Od cidla vedou celkem 3 zily. Ja mel jednu zlomenou presne pod drzakem tohoto kabelu, ktery je nastoubovany na predni vidlici z prava: http://www.easyparts.nl/showdrawing/123 ... _base.html . Na obrazku cislo 6. Musel jsem tocit kolem a ohejbat kabel az to zacalo zase litat. Tak jsem nasel priblizne kde. Pak jsem to oholil a ohybal jednotlive zili a nasel. Znova zapajel a hotovo. Kdyztak mi zavolej 777288075.
jofrix

100+

Příspěvekod cickadub » 04 kvě 2011, 08:51

mal som podobny problem,len s tym,ze mne nesiel vobec, nakoniec som mal ten kabel zlomeny...objednal som zo scootlandu pouzity,vymenil a vsetko ide tak,ako ma......ak by si zhanal,mam doma ten povodny,nemalo by mu byt nic,len je srateny kabel,takze ak by to nebol problem nadpojit,mozeme sa dohodnut,neni probleeeem....niekde by som ho skusil vyhrabat :)
cickadub

25+

Skútr / moto: Aprilia Atlantic 500

Příspěvekod losatlantikos » 05 kvě 2011, 19:38

čau chlapy, rozumím hodně věcem ale tohle jde mimo mě dnes jsem vymenil oboje destičky na předku a kolo se ve vzduchu sotva otočí tzn. brzdiče ho držej aneb. destičky se nevrátěj od sebe tudíž stale brzdím co stím zejtra vyrážím do něměcka a moc si nevím rady.. když jsem to měl na autě tenhle problem byly to zarostlý hadičky ale tady se mi to nezdá ještě jednou dík za pomoc p.s. těším se na sraz
losatlantikos

5+

Příspěvekod FRAG » 05 kvě 2011, 19:56

Nazdarek ...takze postupne

Brano dal bych dohromady tu elektriku a pak by se videlo jak to jezdi a co dal. V podstate bych s tim nic nedelal, az se bude neco dit podezreleho poznas to...krome elektriky nevim o tom ze by atlantik nekoho nekde nechal.

Ferri jak psal jofrix

lasatlantikos...poradne odvzdusni brzdy. Jinak predpokladam, ze pistky prirezle nejsou.
FRAG

250+

Skútr / moto: B650EXEK5
Tuning / úpravy: AA500-Prodano

Příspěvekod losatlantikos » 05 kvě 2011, 20:00

ne ne přirezlý ne když jsem to měl dole tak sem je vlastně zatlačoval abych to mohl nasadit a v pohodě..
losatlantikos

5+

Příspěvekod mijuna » 05 kvě 2011, 20:29

losatlantida:-):a jak funguje brzdová páčka?jde normálně chod?jedině znova rozebrat a složit pořádně...
mijuna

500+

Reputace: 5
Bydliště: Rohoznice u Pardubic či Hradce Králové-Kolín(Radim)
Skútr / moto: Bandit PYČO..1200S rv 2004
Tuning / úpravy: uvidíme:-)

Příspěvekod brano1978 » 05 kvě 2011, 20:53

Dik za info budem tak postupovat najpr. elektrika a potom vsetko ostatne len ma s.... ze za 9 dni v Aprilia servise nevedeli vymenit tie poistky. Je tam zaparkovana na dvore a prsi na nu. Asi som jediny co si to tu nevie spravit svojpomocne takze musim byt trpezlivy. Este otazocka musim tam dat gelovu baterku? nestaci klasicka. V servise tvrdia ze tam musi ist gelova a poslednu co som kupoval do yamahy gelovu stala 130 evr to ma skoro slak trafil. Dik.
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 23:47, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
brano1978

25+

Příspěvekod losatlantikos » 05 kvě 2011, 20:57

jo ta jde uplne normalně jako předtím.. zkusím to zitra pořadne ovzdušnit snad to pomůže vse vypadalo funkční když to bylo dole slo to krásně roztahnout od sebe nic podezřeleho jsem prave nevidel proto si nevím rady.. dekuju zatim za pomoc všem uvidim zitra
losatlantikos

5+

Příspěvekod jofrix » 06 kvě 2011, 00:04

Možná, že jsou prostě jen trošku širší než by měly být, resp. se tam nevejdou. Ja jsem to resil na Scarabeu. Dával jsem tam nová feroda a taky to drhlo.Mel jsem to roztazeny co to slo. Ubral jsem pilníkem půl milimetru nebo tak něco a bylo. Zkus to
jofrix

100+

Příspěvekod mijuna » 06 kvě 2011, 10:10

brano:nemusí tam být gelová...stačí obyčejná baterka,navíc tady baterie stojí a neleží,takže nemusí tam být...to chceš říct že servis má motorku venku...nepřikrytou?to bych je hnal...
mijuna

500+

Reputace: 5
Bydliště: Rohoznice u Pardubic či Hradce Králové-Kolín(Radim)
Skútr / moto: Bandit PYČO..1200S rv 2004
Tuning / úpravy: uvidíme:-)

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek