od Honza_american » 22 srp 2019, 15:17
Ještě bych se vás chlapi zeptal - než se mi pan Hamouz podívá na to střílení výfuku - mám tu ještě jednu věc, která mě znepokojuje. A vím, že mi to skútr na zatáčku roku nedělal - začalo se to objevovat pozvolně, a teď už je to docela nepříjemné.
když zpomaluji ke křižovatce (deceleruji), tak cítím, jak se mi začínají pomalu "rozkynklávat" řídítka ze strany na stranu. Kdyby s tím člověk nepočítal, asi by ho to mohlo docela solidně rozhodit a špatně to dopadnout, ale jelikož s tím počítám a držím řídítka pevně, tak se to dá ustát - nicméně - příjemné to není.
Dočetl jsem se, že by na vině mohla být pneumatika, poškozené kolo, nebo hlavové uložení - ale za těch cca 5 000 km co jsem se skútrem najel, jsem si jist, že jsem se skútrem neboural, netrefil žádný obrubník. Tlak v pneumatikách je podle tabulek a když skútr na centrálu zatížím na zadku a točím z řídítky z jedné strany na druhou, tak ten chod je plynulý, bez zadrhávání. Napádá vás tedy ještě něco, co by tohle mohlo způsobovat ?
Jo, vlastně, jediná "větší" výměna, která za dobu mého vlastnictví proběhla, byla výměna zadních tlumičů z originálních SACHS (1 vyteklý částečně, 2 úplně) za nějakou náhradu ze scootlandu. Ale to by na to "kynklání" řídítek snad mít vliv nemělo...
Díky za tipy,
Ahoj